
Enkle bakte epler
Oppdag en enkel oppskrift på bakte epler, perfekt for høsten. Rask, smakfull og sunn dessert som imponerer familie og venner. Prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
bakverk
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 6 epler - skrelt, kjernet og skåret i skiver
- 2. 1/2 kopp hvitt sukker
- 3. 3 spiseskjeer hvetemel
- 4. 1/2 teskje malt kanel
- 5. 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 6. 1/4 teskje malt nellik
- 7. 1/2 kopp rosiner
- 8. 1/2 kopp hakkede valnøtter
- 9. 1/2 kopp hel melk
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en ildfast form på 2 liter, eller bruk non-stick matlagingsspray.
- 22. Legg eplene i en stor bolle. I en liten bolle, bland sammen sukker, mel, kanel, muskatnøtt og nellik. Rør krydderblandingen inn i eplene til det er jevnt fordelt. Vend inn rosiner og valnøtter. Skje blandingen over i den forberedte formen. Hell melken jevnt over epleblandingen.
- 33. Stek i forvarmet ovn i 45 til 60 minutter, eller til det er mykt og boblende. La det avkjøle litt før servering.