Enkle bakte epler

Enkle bakte epler

Oppdag en enkel oppskrift på bakte epler, perfekt for høsten. Rask, smakfull og sunn dessert som imponerer familie og venner. Prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Sesong: høst

Ingredienser

  • 6 epler - skrelt, kjernet og skåret i skiver
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 1/2 kopp rosiner
  • 1/2 kopp hakkede valnøtter
  • 1/2 kopp hel melk

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en ildfast form på 2 liter, eller bruk non-stick matlagingsspray.
  2. 2Legg eplene i en stor bolle. I en liten bolle, bland sammen sukker, mel, kanel, muskatnøtt og nellik. Rør krydderblandingen inn i eplene til det er jevnt fordelt. Vend inn rosiner og valnøtter. Skje blandingen over i den forberedte formen. Hell melken jevnt over epleblandingen.
  3. 3Stek i forvarmet ovn i 45 til 60 minutter, eller til det er mykt og boblende. La det avkjøle litt før servering.