Rosalias kyllinggryte med grønnsaker
Lær hvordan du lager en smakfull og enkel kyllinggryte med grønnsaker inspirert av rosalias oppskrift. Perfekt for en næringsrik middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 1/2 pund kylling, helst frittgående, delt i 8 biter
- 2 teskjeer salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 30 cippolini- eller perleløk, skrellet
- 3/4 pund gulrøtter, skåret i 1/2 tommers skiver
- 8 små røde eller hvite rosenpoteter
- 1 laurbærblad
- 1 kopp tørr hvitvin
- 4 kopper kyllingkraft, helst hjemmelaget
- 2 1/2 unser hele mandler
- 3 store hvitløksfedd
- 1/2 teskje løst pakket safrantråder
- 3 hardkokte egg, delt, hvitene finhakket
Fremgangsmåte
- 1Skyll kyllingen godt under kaldt rennende vann og tørk den forsiktig med kjøkkenpapir. Krydre rikelig med salt og pepper. I en stor, tykk stekepanne, varm opp olivenoljen over middels/høy varme. Brun kyllingstykkene jevnt på alle sider, og overfør dem deretter til en dekket, varmebestandig form. Tilsett løk og gulrøtter i den varme pannen og kok, rør av og til, i omtrent 10 minutter, til de er gylne. Overfør dem til formen sammen med kyllingen. Plasser potetene rundt kantene av formen og krydre igjen med salt og pepper. Legg i laurbærbladet.
- 2Hell av det meste av fettet fra pannen, og over høy varme, deglaser den med hvitvin. Kok opp, rør og skrap bunnen og sidene av pannen for å frigjøre alle de smakfulle bitene i væsken, i omtrent 3 minutter. Hell vinen over kyllingen, tilsett kraften og kok opp. Skru ned varmen til veldig lav, dekk til og la det småkoke i 25 til 30 minutter, til kyllinglårene er gjennomstekt. Sjekk av og til at væsken holder seg på lav varme, slik at den småkoker. Hvis den koker kraftig, vil kyllingen bli seig.
- 3Overfør kylling og grønnsaker til et serveringsfat med en hullsleiv, og kast laurbærbladet.
- 4For å lage picada: Bland mandler og hvitløk i en food processor og kjør til en fin pasta. Tilsett safran og bare eggeplommene, kjør igjen, og tilsett nok av væsken fra formen til å lage en jevn pasta. Sett formen tilbake på middels/høy varme og visp inn picadaen i kokevæsken. La det småkoke til sausen er redusert til omtrent 3 kopper, og smak til med krydder.
- 5Legg kylling og grønnsaker tilbake i pannen og vend dem i sausen for å dekke dem godt og varme opp. Server direkte i pannen, pyntet med eggehvitene.