Gulrotkake med sitron-cream cheese-frosting
Lær hvordan du lager en saftig gulrotkake med frisk sitronkremostglasur. Perfekt til fest eller helgekos. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 4 pakker kremost (3 unser hver)
- 2. 1/2 kopp smør eller margarin
- 3. 1 2/3 kopper melis
- 4. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 5. 1 spiseskje sitronsaft
- 6. 2 kopper sukker, vanlig granulert
- 7. 2 kopper hvetemel
- 8. 1 teskje salt
- 9. 2 1/2 teskje kanel
- 10. 1 teskje malt nellik
- 11. 1/2 teskje malt allehånde
- 12. 1 1/2 teskje natron
- 13. 1 1/2 kopper rapsolje
- 14. 4 egg
- 15. 3 1/2 kopper revet gulrot
- 16. 1 kopp hakkede valnøtter
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. I en elektrisk mikser, pisk kremost og smør på høy hastighet til det er glatt. Tilsett deretter melis. Fortsett å piske på høy hastighet til klumpene er helt oppløst. Til slutt, pisk inn vaniljeekstrakt og sitronsaft på lav hastighet til frostingen er jevnt blandet.
- 33. I en stor bakebolle, bland sammen sukker, mel, salt, krydder og natron. Tilsett olje til de tørre ingrediensene og bland godt. Tilsett egg, ett om gangen, og pisk inn hvert egg før neste.
- 44. Når røren er godt blandet, rør inn gulrøtter og valnøtter. Hell røren i en smurt 23x33 cm (9x13 tommer) stor kakeform og stek ved 175 grader Celsius i 60 til 70 minutter, eller til kaken er gyllenbrun og en kakepinne kommer ut ren.
- 55. Når kaken er avkjølt, smør på frosting og dryss hakkede valnøtter som pynt.