
Søte og krydrede søtpoteter
Oppdag en enkel og smakfull oppskrift på søtpoteter med en perfekt balanse av søtt og krydret smak, ideell for en velsmakende middag eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 store søtpoteter, skrellet og i terninger
- 2. 3 spiseskjeer olivenolje
- 3. 2 teskjeer brunt sukker, godt pakket
- 4. 1 ½ spiseskje paprika
- 5. ½ teskje malt svart pepper
- 6. ½ teskje løkpulver
- 7. ½ teskje hvitløkpulver
- 8. ½ teskje krydder til fjærfe
- 9. ½ teskje chilipulver
- 10. 1 klype cayennepepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 22. Legg søtpotetbiter i en stor blandingsbolle. Drypp over olivenolje, og strø deretter over brunt sukker, paprika, svart pepper, løkpulver, hvitløkpulver, krydderiblanding for fjærfe, chilipulver og cayennepepper. Vend godt slik at potetene er jevnt dekket av krydderet. Fordel dem på et bakepapirkledd stekebrett.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen i 15 minutter, snu deretter potetene med en stekespade, og fortsett å steke til søtpotetene er gylne og møre, ytterligere 10 til 15 minutter.