Kylling Cacciatore

Kylling Cacciatore

Lær hvordan du lager pollo alla cacciatora, en smakfull italiensk kyllingrett med tomater, oliven og urter. Enkel oppskrift for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp olivenolje
  • 2 røde eller grønne paprika, fjernet frø og skåret i 2,5 cm brede strimler
  • 1/2 pund sopp, skåret i 0,6 cm tykke skiver
  • 1 (1,4 kg) frittgående kylling delt i serveringsstykker
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 2 hvitløksfedd, grovhakket
  • 2 1/2 kopper grovhakket løk (ca. 2 mellomstore løk)
  • 1 ss ferske rosmarin- eller oregano-blader
  • 1 kopp hermetiske hele plommetomater, Salsa Marinara eller din egen favoritt tomatsaus

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Rør inn paprikaen og kok, mens du rører, til den er lett myknet, ca. 10 minutter. Ta ut paprikaen og sett til side. Rør inn sopp i pannen og kok, mens du rører, til den er lett myknet, ca. 8 minutter. Ta ut soppen og sett til side. Krydre kyllingen med salt og pepper. Legg den i pannen og brun den lett på begge sider, totalt ca. 15 minutter. Ta kyllingen ut av pannen og legg den på et fat. Hell vinen i pannen og rør for å få med alle kokejuicer. Tilsett hvitløk, løk og rosmarin, og kok til løken er lett myknet, ca. 3 minutter. Rør inn tomatene, knus dem med hånden eller baksiden av en hullsleiv mens du tilsetter dem i pannen. Legg kyllingen tilbake i pannen, sammen med eventuelle juicer som har samlet seg på fatet. Kok opp, og skru ned varmen til lav, og la det småkoke under lokk, mens du rører av og til, til kyllingen er gjennomkokt, ca. 30 minutter. Rør inn paprika og sopp i kyllingen. La det småkoke videre under lokk for å la smakene blande seg, ca. 10 minutter. Gryten kan settes til side på dette tidspunktet i flere timer før den varmes opp igjen og serveres med brød til å dyppe i sausen. Variasjon: Kanin delt i serveringsstykker kan erstatte kyllingen. Utelat paprikaen. Kutt soppen i kvarte i stedet for å skjære den i skiver. Til den grunnleggende oppskriften tilsettes 2 poteter, skrelt, delt i to og hver halvdel delt i to. Rør disse inn i gryten samtidig som kaninen settes tilbake i gryten. Rør inn 6 kalamataoliver sammen med soppen de siste 10 minuttene av kokingen.