
Angies perfekte middagsruller
Lær å lage Angies perfekte dinner rolls med vår enkle oppskrift. Myke, luftige og perfekte til enhver anledning. Oppdag hemmeligheten bak gode boller!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 1/2 kopper varm melk
- 4 teskjeer tørrgjær
- 1/2 kopp sukker
- 2 egg
- 1/2 kopp smør, myknet
- 2 teskjeer salt
- 7 kopper hvetemel, eller etter behov
- 1/2 kopp smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1Hell melk i en stor bakebolle, og strø gjær over overflaten. La det hvile i 5 minutter. Rør inn sukker, egg, 1/2 kopp smør og salt; bland godt. Rør gradvis inn melet for å lage en myk deig. Dekk bollen, og sett den på et varmt sted til deigen har doblet seg i størrelse, omtrent 1 time.
- 2Slå ned deigen, dekk bollen igjen, og la den heve på nytt. Gjenta dette trinnet to ganger til.
- 3Kutt av 5-7 cm store biter av deigen, trill dem lett til runde former, og plasser dem i den forberedte bakeformen, med kantene i kontakt. Gjenta for å lage 36 deigboller. Dekk til og la dem heve til de har doblet seg i størrelse.
- 4Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform lett.
- 5Stek rundstykkene i den forvarmede ovnen til de er gylne på toppen, ca. 10-15 minutter. Når rundstykkene er ferdige, drypp over smeltet smør, og server varme.