Portobello-sopp Stroganoff

Portobello-sopp Stroganoff

Lag en smakfull portobello mushroom stroganoff med kremet saus. Perfekt for en rask og mettende hovedrett. En vegetarisk favoritt for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer smør
  • 2. 1 stor løk, hakket
  • 3. 3/4 pund portobelloburgere, skivet
  • 4. 1 1/2 kopper grønnsaksbuljong
  • 5. 1 1/2 kopper rømme
  • 6. 3 spiseskjeer hvetemel
  • 7. 1/4 kopp hakket frisk persille
  • 8. 8 unser tørkede eggnudler

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett eggnudler, og kok til de er al dente, ca. 7 minutter. Fjern fra varmen, sil av vannet, og sett til side.
  2. 22. Samtidig smelter du smør i en stor, tykk stekepanne over middels varme. Tilsett løk, og kok under omrøring til den er myk. Skru opp varmen til middels-høy, og tilsett skivede sopp. Kok til soppen er slapp og har fått en brunfarge. Ta den ut av pannen og sett til side.
  3. 33. I samme panne rører du inn grønnsaksbuljong, og sørger for å få med alle de brune bitene som har satt seg i bunnen av pannen. Kok opp, og la det koke til buljongen har redusert med en tredjedel. Skru ned varmen til lav, og legg soppen og løken tilbake i pannen.
  4. 44. Ta pannen av varmen, rør sammen rømme og mel; bland deretter inn i soppen. Sett pannen tilbake på komfyren, og la det småkoke over lav varme, til sausen tykner. Rør inn persille, og smak til med salt og pepper. Server over kokte eggnudler.