
Portobello-sopp Stroganoff
Lag en smakfull portobello mushroom stroganoff med kremet saus. Perfekt for en rask og mettende hovedrett. En vegetarisk favoritt for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer smør
- 1 stor løk, hakket
- 3/4 pund portobelloburgere, skivet
- 1 1/2 kopper grønnsaksbuljong
- 1 1/2 kopper rømme
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 1/4 kopp hakket frisk persille
- 8 unser tørkede eggnudler
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett eggnudler, og kok til de er al dente, ca. 7 minutter. Fjern fra varmen, sil av vannet, og sett til side.
- 2Samtidig smelter du smør i en stor, tykk stekepanne over middels varme. Tilsett løk, og kok under omrøring til den er myk. Skru opp varmen til middels-høy, og tilsett skivede sopp. Kok til soppen er slapp og har fått en brunfarge. Ta den ut av pannen og sett til side.
- 3I samme panne rører du inn grønnsaksbuljong, og sørger for å få med alle de brune bitene som har satt seg i bunnen av pannen. Kok opp, og la det koke til buljongen har redusert med en tredjedel. Skru ned varmen til lav, og legg soppen og løken tilbake i pannen.
- 4Ta pannen av varmen, rør sammen rømme og mel; bland deretter inn i soppen. Sett pannen tilbake på komfyren, og la det småkoke over lav varme, til sausen tykner. Rør inn persille, og smak til med salt og pepper. Server over kokte eggnudler.