
Italienske brødskåler
Lær hvordan du lager smakfulle italienske brødsjål perfekt for supper og salater. Enkel oppskrift for nybegynnere og erfarne bakere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 (0,25 unser) pakker tørrgjær
- 2 ½ kopper varmt vann (45°C/110°F)
- 2 teskjeer salt
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 7 kopper hvetemel
- 1 spiseskje maisenna
- 1 eggehvite
- 1 spiseskje vann
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, løses gjær opp i varmt vann. La stå til det er kremaktig, ca. 10 minutter.
- 2Tilsett salt, olje og 4 kopper mel i gjærblandingen; rør godt. Bland inn resten av melet, 1/2 kopp av gangen, og rør godt med en elektrisk mikser på middels hastighet etter hver tilsetting.
- 3Når deigen har samlet seg, heller du den ut på en lett melet overflate og knar til den er glatt og elastisk, ca. 6 minutter. Smør en stor bolle lett med olje, legg deigen i bollen og vend den slik at den dekkes av olje. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted til den har doblet i størrelse, ca. 40 minutter.
- 4Slå ned deigen, og del den i 8 like store deler. Form hver del til en rund brød på ca. 10 cm i diameter. Plasser brødene på lett smurte bakepapirkledde stekebrett, og dryss med maismel. Dekk til og la dem heve på et lunt sted, uten trekk, til de har doblet seg i volum, ca. 35 minutter.
- 5Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). I en liten bolle, visp sammen eggehvite og 1 spiseskje vann; pensle lett brødene med halvparten av denne eggeblandingen.
- 6Stek i forvarmet ovn i 15 minutter. Pensle med resten av eggeblandingen, og stek ytterligere 10 til 15 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl på avkjølingsrist.
- 7For å lage brøskåler: Skjær en 1/2 tomme tykk skive av toppen av hvert brød; skrap ut midten, og la det være igjen en 3/4 tomme tykk skall. Fyll brøskålene med varm suppe og server umiddelbart.