
Bran Flax Muffins
Lag deilige og sunne bran flax muffins med enkel oppskrift. Perfekt for frokost eller som mellommåltid. Raskt, sunt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 3/4 kopp malt linfrø
- 3/4 kopp havregryn
- 1 kopp brunt sukker
- 2 teskjeer natron
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje salt
- 2 teskjeer malt kanel
- 3/4 kopp skummet melk
- 2 egg, pisket
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2 kopper revne gulrøtter
- 2 epler, skrellet og revet
- 1/2 kopp rosiner
- 1 kopp hakkede nøtter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør muffinsformen eller sett i papirformer.
- 2I en stor bolle blander du sammen mel, linfrø, havregryn, brunt sukker, natron, bakepulver, salt og kanel. Tilsett melk, egg, vanilje og olje; rør til det er akkurat blandet. Vend inn gulrøtter, epler, rosiner og nøtter. Fyll de forberedte muffinsformene to tredjedeler fulle med røre.
- 3Stek ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 15 til 20 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten av en muffins kommer ut ren.