Sinnssykt enkel vegetarisk chili

Sinnssykt enkel vegetarisk chili

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull vegetarisk chili på under 30 minutter. Perfekt for en sunn og mettende middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss skje vegetableolje
  • 2. 1 kopp hakket løk
  • 3. 3/4 kopp hakkede gulrøtter
  • 4. 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 5. 1 kopp hakket grønn paprika
  • 6. 1 kopp hakket rød paprika
  • 7. 3/4 kopp hakket selleri
  • 8. 1 ss chilipulver
  • 9. 1 1/2 kopper hakkede ferske sopp
  • 10. 1 (28 ounces) boks hele, skrellede tomater med væske, hakket
  • 11. 1 (19 ounces) boks kidneybønner med væske
  • 12. 1 (11 ounces) boks hele maiskjerner, ikke drenert
  • 13. 1 ss malt spisskummen
  • 14. 1 1/2 ts tørket oregano
  • 15. 1 1/2 ts tørket basilikum

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en stor kjele over middels varme. Surr løk, gulrøtter og hvitløk til de er møre. Rør inn grønn paprika, rød paprika, selleri og chilipulver. Kok til grønnsakene er møre, ca. 6 minutter.
  2. 22. Rør inn sopp, og kok i 4 minutter. Rør inn tomater, kidneybønner og mais. Krydre med spisskummen, oregano og basilikum. Kok opp, og skru ned varmen til middels. Dekk til og la det småkoke i 20 minutter, av og til omrøring.