
Fabelaktige squashkverner
Lær å lage deilige zucchini grinders med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommermåltider! Enkel å lage, sunn og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- Marinara-saus:
- 1 spiseskje olivenolje
- 2 fedd hvitløk, skrelt og grovhakket
- 1 klype knuste rød pepperflak
- 1 ss fersk basilikum, hakket
- 1 ts rødvinseddik
- 1 ts hvitt sukker
- 1 boks (ca. 410 g) hakkede tomater
- salt og pepper etter smak
- Grill:
- 1 ss smør
- 2 mellomstore zucchini, i terninger
- 1 klype rød pepperflak
- salt og pepper etter smak
- 1 ½ kopp revet mozzarellaost
- 4 baguetter eller italienske brød, delt på langs
Fremgangsmåte
- 1For å lage marinara-saus, varm opp olivenolje i en kjele over middels varme (se Kok's Note). Tilsett hvitløk, basilikum og rød pepperflak; kok og rør i ett til to minutter til det begynner å dufte. Rør inn sukker, eddik, salt og pepper. Hell i tomater med saften og la det småkoke på lav varme i 15 minutter. Ta av varmen og kjør til en glatt puré i en food processor eller blender.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 3Smelt smør i en stekepanne over middels varme. Kok zucchini i smør til den er brunet og litt mør. Krydre med rød pepperflak, salt og pepper.
- 4Fordel en generøs mengde zucchini-blandning i hver sandwichbrød. Dekk zucchini med omtrent 1/4 kopp marinara-saus per brød. Topp med en håndfull revet mozzarella. Lukk brødene, og pakk dem individuelt inn i aluminiumsfolie.
- 5Stek i 15 minutter i den forvarmede ovnen, til brødet er gjennomvarmt, brødene er myke, og osten er smeltet.