Fabelaktige squashkverner

Fabelaktige squashkverner

Lær å lage deilige zucchini grinders med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommermåltider! Enkel å lage, sunn og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. Marinara-saus:
  • 2. 1 spiseskje olivenolje
  • 3. 2 fedd hvitløk, skrelt og grovhakket
  • 4. 1 klype knuste rød pepperflak
  • 5. 1 ss fersk basilikum, hakket
  • 6. 1 ts rødvinseddik
  • 7. 1 ts hvitt sukker
  • 8. 1 boks (ca. 410 g) hakkede tomater
  • 9. salt og pepper etter smak
  • 10. Grill:
  • 11. 1 ss smør
  • 12. 2 mellomstore zucchini, i terninger
  • 13. 1 klype rød pepperflak
  • 14. salt og pepper etter smak
  • 15. 1 ½ kopp revet mozzarellaost
  • 16. 4 baguetter eller italienske brød, delt på langs

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage marinara-saus, varm opp olivenolje i en kjele over middels varme (se Kok's Note). Tilsett hvitløk, basilikum og rød pepperflak; kok og rør i ett til to minutter til det begynner å dufte. Rør inn sukker, eddik, salt og pepper. Hell i tomater med saften og la det småkoke på lav varme i 15 minutter. Ta av varmen og kjør til en glatt puré i en food processor eller blender.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  3. 33. Smelt smør i en stekepanne over middels varme. Kok zucchini i smør til den er brunet og litt mør. Krydre med rød pepperflak, salt og pepper.
  4. 44. Fordel en generøs mengde zucchini-blandning i hver sandwichbrød. Dekk zucchini med omtrent 1/4 kopp marinara-saus per brød. Topp med en håndfull revet mozzarella. Lukk brødene, og pakk dem individuelt inn i aluminiumsfolie.
  5. 55. Stek i 15 minutter i den forvarmede ovnen, til brødet er gjennomvarmt, brødene er myke, og osten er smeltet.