Rød karri kylling-wontons med plommesaus

Rød karri kylling-wontons med plommesaus

oppskrift på deilige rød curry kylling wontons servert med søt og syrlig plommesaus. enkel å lage, perfekt som forrett eller snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund kjøttdeig av kylling
  • 1 spiseskje limesaft
  • 1 spiseskje honning
  • 1 spiseskje rød currypaste
  • 1 liten bunt koriander, hakkede blader
  • Wonton-omslag i firkantform
  • 1 kopp vann
  • Vegetabilsk olje
  • Hakkede gressløk, til pynt
  • Gylden plommesaus, finnes i asiatiske butikker

Fremgangsmåte

  1. 1Legg kyllingen, limesaften, honningen, rød currypaste og korianderbladene i en middels stor bolle, og bland godt for hånd.
  2. 2Legg ut 10 wonton-omslag i en rekke. Ha 1 toppet teskje av kyllingblandingen midt på hvert kvadrat. Jobb raskt, dypp fingrene i vannet og fukt kantene på wontonene. Brett dem over fyllet for å danne en trekant, og press godt for å forsegle. Rull de to hjørnene inn mot hverandre, fukt én av hjørnene og press dem sammen for å danne en biskopshette. Gjenta med resten av wontonene, og legg dem i fryseren. Oppskriften kan forberedes fram til dette punktet én uke i forveien.
  3. 3Hell 7,5 cm vegetabilsk olje i en stor kjele og varm opp på middels varme til en brødterning som slippes i oljen, blir brun innen 30 sekunder. Når oljen er klar, legg forsiktig i wontonene i porsjoner på 6, og la dem bli puffete og gyldne, ca. 3 minutter. Ta dem opp og la overflødig olje renne av. Pynt med hakket gressløk og server med Golden plommesaus ved siden av.