
Skyldfri varm sjokoladekake uten mel
oppskrift på en guiltless varm sjokoladekake uten mel, perfekt for sunnere dessertvalg. enkel å lage og deilig å spise.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Koking spray
- 6 unser 70 prosent mørk sjokolade
- 1 spiseskje appelsinskall (revet)
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 veldig modne bananer
- 1/4 kopp ovnsbakt søtpotet
- 1/4 kopp honning
- 1 helt egg
- 3 eggehviter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Plasser 8 (113 gram) ramekiner eller små kakeformer på et stort stekebrett. Spray med matlagingsspray og sett til side.
- 3Bland sjokolade, appelsinskall og vaniljeekstrakt i en middels stor bolle over varmt, kokende vann. Visp til sjokoladen er helt smeltet.
- 4Mos bananer, søtpotet og honning til en jevn puré.
- 5Ta den smeltede sjokoladen av varmen og vend inn bananpuré og ett helt egg. Bland godt.
- 6Pisk eggehvitene til myke topper.
- 7Vend forsiktig eggehvitene inn i sjokoladeblandingen.
- 8Fordel blandingen i ramekiner, nesten opp til kanten.
- 9Stek i ca. 6–7 minutter, ta ut og server. Det varme midten av sjokoladen skal være mykt.