Skyldfri varm sjokoladekake uten mel

Skyldfri varm sjokoladekake uten mel

oppskrift på en guiltless varm sjokoladekake uten mel, perfekt for sunnere dessertvalg. enkel å lage og deilig å spise.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Koking spray
  • 6 unser 70 prosent mørk sjokolade
  • 1 spiseskje appelsinskall (revet)
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 veldig modne bananer
  • 1/4 kopp ovnsbakt søtpotet
  • 1/4 kopp honning
  • 1 helt egg
  • 3 eggehviter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Plasser 8 (113 gram) ramekiner eller små kakeformer på et stort stekebrett. Spray med matlagingsspray og sett til side.
  3. 3Bland sjokolade, appelsinskall og vaniljeekstrakt i en middels stor bolle over varmt, kokende vann. Visp til sjokoladen er helt smeltet.
  4. 4Mos bananer, søtpotet og honning til en jevn puré.
  5. 5Ta den smeltede sjokoladen av varmen og vend inn bananpuré og ett helt egg. Bland godt.
  6. 6Pisk eggehvitene til myke topper.
  7. 7Vend forsiktig eggehvitene inn i sjokoladeblandingen.
  8. 8Fordel blandingen i ramekiner, nesten opp til kanten.
  9. 9Stek i ca. 6–7 minutter, ta ut og server. Det varme midten av sjokoladen skal være mykt.