
Blåbærkaffekake I
Lag en deilig blueberry coffee cake med friske blåbær. Enkel oppskrift, perfekt til kaffe og frokost. Nyt en saftig kake med smak av blåbær og kanel.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp pakket brunt sukker
- 2/3 kopp hvetemel
- 1 teskje malt kanel
- 1/2 kopp smør
- 2 kopper hvetemel
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 1/2 kopp smør
- 1 kopp hvitt sukker
- 1 egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp melk
- 1 kopp ferske blåbær
- 1/4 kopp melis til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en bundtform godt med kokespray.
- 2Lag streusel-toppingen: Bland 1 brunt måleskje sukker, 2/3 kopp mel og kanel i en middels stor bolle. Kutt inn 1/2 kopp smør eller margarin; toppingen vil bli smuldrete. Sett til side.
- 3Til kaken: Pisk 1/2 kopp smør eller margarin i en stor bolle til den er kremet; tilsett 1 kopp hvitt sukker, og pisk til luftig. Pisk inn egg og vanilje. Sikt sammen 2 kopper mel, bakepulver og salt; tilsett vekselvis med melken i den kremete blandingen, og pisk godt etter hver tilsetning.
- 4Fordel halvparten av røren i den forberedte formen. Dekk med bær, og tilsett resten av røren med spiseskjeer. Topp med streusel.
- 5Stek ved 175 grader C (350 grader F) i 55 til 60 minutter, til den er dyp gyldenbrun. Ta formen ut av ovnen og sett den på en avkjølingsrist. Vend kaken ut av formen og over på en tallerken etter at den har avkjølt, og dryss med melis.