
Couscous-salat
Lær hvordan du lager en deilig couscoussalat med friske grønnsaker og smakfulle krydder. Perfekt for sommermåltider og sunn mat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper kyllingkraft
- 10 unser instant couscous
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje nykvernet kanel
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 1 sitron, revet og presset
- 1 liten rød løk, skrelt og hakket
- 1 stor agurk, skrelt, frøet og hakket
- 1 rød paprika, kjernet og hakket
- 1 bunt grønn løk, finhakket
- 1/4 kopp korianderblader
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1I en kjele, kok opp kyllingkraften.
- 2Legg couscousen i en stor, varmebestandig bolle. Rør inn salt og kanel. Hell den kokende kraften over couscousen, dekk til og la stå i 5 minutter. Fjern lokket, luft opp couscousen med en gaffel og la den avkjøle helt.
- 3I en stor bolle, bland sammen olivenolje, sitronsaft og -zest, rødløk, agurk, paprika og grønn løk. Tilsett den avkjølte couscousen og vend godt sammen. Rør inn korianderbladene. Smak til og juster krydderet med salt og pepper.