Lag-på-lag piknik i glass

Lag-på-lag piknik i glass

oppskrift på lagdelt picnic i en glasskrukke, perfekt for utendørs måltider og piknik. enkel å lage med friske ingredienser, ideell for sommerens utflukter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 2 ½ kopper kokt brunt ris
  • 3 spiseskjeer hakkede, uten stein grønne oliven
  • 3 spiseskjeer hakkede friske korianderblader
  • ¼ kopp olivenolje
  • 1 spiseskje rødvinseddik
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • ½ løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 spiseskje finhakket fersk ingefær
  • ½ teskje gurkemeie
  • ½ teskje malt kanel
  • ¼ teskje cayennepepper
  • Skall av 1 sitron
  • 1 ½ kopper kokte kikerter, skylt og avrent
  • ¼ kopp hvitvin
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • ½ aubergine, skåret i 2,5 cm terninger
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • ½ løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 kopp drue-tomater, delt i to
  • 2 kopper revet kokt kylling, for eksempel rester av rotisseriekylling eller omtrent 2 kyllingfileter, kokt og revet

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: 4 (1-pint) syltetøyglass
  3. 3Legg risen i en middels stor bolle. I en liten bolle, visp sammen oliven, koriander, olje, eddik, salt og pepper for å lage en lett vinaigrette. Drypp dressingen over risen og vend godt slik at den blir jevnt dekket.
  4. 4I en stor stekepanne, varm opp olivenoljen, tilsett løk og kok på middels varme til løken er veldig myk og begynner å bli brun, ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk, ingefær, gurkemeie, kanel, cayenne og sitrusskall, og kok til det dufter godt, ca. 1 minutt. Tilsett kikerter og rør om slik at de blir dekket av krydderne. Skru opp varmen til høy og deglaser pannen med vinen. Ta pannen av varmen, smak til med salt og pepper, og sett til side.
  5. 5Legg auberginekubene i en sil og salt rikelig. La hvile i 20 til 30 minutter, og tørk deretter av med tørkepapir. I en stor stekepanne, varm opp olivenoljen på middels høy varme og kok løken til den er myk. Tilsett den salte auberginen. Auberginen vil absorbere oljen, men tilsett mer hvis den er veldig tørr. Kok i 5 minutter på middels varme, vend av og til. Tilsett hvitløk, og skru ned varmen, og tilsett litt mer olje om nødvendig. Krydre blandingen med salt og pepper, og kok til auberginen er mør, ca. 3-4 minutter til. Tilsett tomatene og kok i ett minutt for å myke dem litt og få saften til å slippe ut. Skru av varmen. Krydre med salt og pepper, og sett til side.
  6. 6Legg lagvis i de 4 syltetøyglassene, først med risen, deretter kikerter, aubergine, kylling, og topp med et nytt lag ris. Dekk til og sett i kjøleskapet i 2 timer eller over natten for å forberede til piknik.