
Gresk sitronkyllingsuppe
Oppdag oppskriften på gresk sitronsuppe med kylling, perfekt for en lett og smakfull middag. Enkel å lage og full av autentiske smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 kopper kyllingbuljong
- 1/2 kopp fersk sitronsaft
- 1/2 kopp revne gulrøtter
- 1/2 kopp hakket løk
- 1/2 kopp hakket selleri
- 6 spiseskjeer kyllingsuppebase
- 1/4 teskje malt hvit pepper
- 1/4 kopp margarin
- 1/4 kopp hvetemel
- 1 kopp kokt hvit ris
- 1 kopp hakket, kokt kyllingkjøtt
- 16 skiver sitron
- 8 eggeplommer
Fremgangsmåte
- 1I en stor gryte, bland kyllingkraften, sitronsaften, gulrøttene, løkene, sellerien, buljongen og hvit pepper. Kok opp på høy varme, og la det småkoke i 20 minutter.
- 2Bland smør og mel sammen. Tilsett deretter gradvis dette i suppen under omrøring. La det småkoke i ytterligere 10 minutter, mens du rører hyppig.
- 3I mellomtiden, pisk eggeplommene til de er lyse i fargen. Tilsett gradvis litt av den varme suppen i eggeplommene, mens du rører konstant. Returner eggeblandingen til suppen og varm opp til riktig temperatur. Tilsett ris og kylling.
- 4Løft den varme suppen opp i skåler og pynt med sitronskiver.