Lett ristet over natten, stålskåret havregryn med honningristede aprikoser og pistasj
oppskrift på en lett ristet over natten havregryn med søte honningristede aprikoser og sprø pistasjoner, perfekt for en sunn frokost eller energigivende start på dagen
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 2 kopper irske havregryn med stålskårne korn
- 1/4 teskje fin sjøsalt
- 8 modne, men fortsatt faste aprikoser, kjernet og delt i fire
- 1/2 kopp aprikossaft
- 1/4 kopp kløverhonning
- 4 hele nellikspiker
- 2 kanelstenger
- 1 kopp varm melk
- 3/4 kopp skrelte pistasjnøtter, ristet og hakket
- Rosevann, til å dryppe over, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
- 2Fordel havregrynene på et bakepapirkledd stekebrett i et jevnt lag og stek, rør om av og til, til de er lett ristet, ca. 15 minutter.
- 3I en stor kjele, kok opp 8 kopper vann og havsalt. Rør inn de ristet havregrynene og kok i 1 minutt. Dekk til kjelen godt og avkjøl til romtemperatur. Sett i kjøleskapet i minst 8 timer eller over natten.
- 4Neste morgen, forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 5Legg aprikoskvartene i en middels stor ildfast form og stek til de er lett myke, ca. 10 minutter.
- 6Mens aprikoskvartene steker, bland aprikossaft, honning, nellikspiker og kanelstenger i en middels panne og la det småkoke over middels varme. Tilsett de stekte aprikoskvartene og eventuelle saft fra pannen, og kok under omrøring av og til til aprikoskvartene er godt karamellisert og væsken er sirupsaktig, ca. 5 minutter.
- 7Returner den avkjølte havregrøten til komfyren og varm opp på lav varme til den er gjennomvarm. Rør inn den varme melken og kok til den er godt blandet.
- 8Fordel havregrøten i skåler, topp med noen aprikoskvartene med sirup og dryss over hakkede pistachioer. Drypp eventuelt med rosevann.