
Sjokoladetrekte kirsebærkaker II
Lær å lage deilige sjokoladetrekte kirsebærkaker med denne enkle oppskriften. Perfekt for søte stunder og spesielle anledninger. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp smør
- 1 kopp hvitt sukker
- 1 egg
- 1 1/2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1/2 kopp usøtet kakaopulver
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje natron
- 1/4 teskje bakepulver
- 1 (10 ounces) krukke maraschino-kirsebær
- 1/2 kopp søtet kondensert melk
- 1 kopp semisøte sjokoladebiter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Pisk smør og sukker sammen i en bolle. Tilsett egg og vanilje, og pisk godt. Bland inn mel, kakaopulver, salt, natron og bakepulver, og rør til det er jevnt. Rull deigen til kuler på ca. 2,5 cm (1 tomme) i diameter, omtrent på størrelse med en valnøtt (større hvis ønskelig). Legg dem på et ugreddet stekebrett. Trykk en tommel inn i midten av hver kule.
- 3Sil kirsebærene og sett av saften. Plasser en kirsebær i fordypningen i hver kule.
- 4Varm opp kondensert melk og sjokoladebiter i en kjele til sjokoladen er smeltet. Rør inn 4 teskjeer av kirsebærsaften. Ha omtrent 1 teskje av deigen over hver kirsebær og spre den ut slik at kirsebæret dekkes. (Du kan tilsette mer kirsebærsaft for å få glasuren til å få riktig konsistens for spreading.)
- 5Stek i forvarmet ovn i 10 minutter.