Hello Fresh Mobile Banner
Mini kyllingsigarer med søt og sur mangodippsaus

Mini kyllingsigarer med søt og sur mangodippsaus

Lær hvordan du lager mini kyllingcigarer med en deilig søt og sur mango-dippsaus. Perfekt som forrett eller snacks for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund kyllingbryst, karbonadedeig
  • 2 teskjeer malt spisskummen
  • 2 teskjeer paprika
  • 2 teskjeer fugleblanding (fuglegryte), eller krydderblanding for fugl
  • 2 teskjeer chilipulver
  • 2 teskjeer grillkrydder, en halv håndfull (anbefalt: Montreal Seasoning fra McCormick)
  • 2 spiseskjeer hakket fersk persille, en neve
  • 4 ark filodeig
  • 4 spiseskjeer smør, smeltet
  • 2 spiseskjeer søt plommesaus eller andesaus
  • 2 spiseskjeer riseddik
  • 1/3 kopp lett olje, for eksempel peanøtt-, raps- eller vegetabilsk olje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp finhakket mango
  • Vårløk, kun de grønne toppene, tynne skiver på skrå, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1For kyllingcigarene: Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  2. 2Legg kyllingen i en bolle og bland med krydder og persille.
  3. 3Legg et lag med filodeig på et non-stick bakepapir og pensle med noe av det smeltede smøret.
  4. 4Gjenta 3 ganger, og legg hvert lag med filodeig over det forrige, slik at det blir 4 lag.
  5. 5Kutt filodeigen i 5 cm store kvadrater.
  6. 6På ett hjørne av hvert kvadrat, legg omtrent 1 ½ teskje med kyllingfyll.
  7. 7Rull tett sammen til små "sigarer".
  8. 8Plasser "sigarene" på et stekebrett og pensle toppen av hver med smør.
  9. 9Stek i 10 til 15 minutter, til de er gyldne og sprø.
  10. 10I mellomtiden lager du den søt-sure mangodippen:
  11. 11Visp sammen plommesaus eller andesaus og eddik i en bolle.
  12. 12Hell i litt olje i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe for å emulgere.
  13. 13Krydre med salt og pepper.
  14. 14Vend inn mango og skivede vårløk.
  15. 15Server kyllingcigarene med dippen.