
Mini kyllingsigarer med søt og sur mangodippsaus
Lær hvordan du lager mini kyllingcigarer med en deilig søt og sur mango-dippsaus. Perfekt som forrett eller snacks for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund kyllingbryst, karbonadedeig
- 2 teskjeer malt spisskummen
- 2 teskjeer paprika
- 2 teskjeer fugleblanding (fuglegryte), eller krydderblanding for fugl
- 2 teskjeer chilipulver
- 2 teskjeer grillkrydder, en halv håndfull (anbefalt: Montreal Seasoning fra McCormick)
- 2 spiseskjeer hakket fersk persille, en neve
- 4 ark filodeig
- 4 spiseskjeer smør, smeltet
- 2 spiseskjeer søt plommesaus eller andesaus
- 2 spiseskjeer riseddik
- 1/3 kopp lett olje, for eksempel peanøtt-, raps- eller vegetabilsk olje
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp finhakket mango
- Vårløk, kun de grønne toppene, tynne skiver på skrå, til servering
Fremgangsmåte
- 1For kyllingcigarene: Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 2Legg kyllingen i en bolle og bland med krydder og persille.
- 3Legg et lag med filodeig på et non-stick bakepapir og pensle med noe av det smeltede smøret.
- 4Gjenta 3 ganger, og legg hvert lag med filodeig over det forrige, slik at det blir 4 lag.
- 5Kutt filodeigen i 5 cm store kvadrater.
- 6På ett hjørne av hvert kvadrat, legg omtrent 1 ½ teskje med kyllingfyll.
- 7Rull tett sammen til små "sigarer".
- 8Plasser "sigarene" på et stekebrett og pensle toppen av hver med smør.
- 9Stek i 10 til 15 minutter, til de er gyldne og sprø.
- 10I mellomtiden lager du den søt-sure mangodippen:
- 11Visp sammen plommesaus eller andesaus og eddik i en bolle.
- 12Hell i litt olje i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe for å emulgere.
- 13Krydre med salt og pepper.
- 14Vend inn mango og skivede vårløk.
- 15Server kyllingcigarene med dippen.