
Brokkoli, hvitløk og angel hair-pasta
en enkel og smakfull oppskrift på broccoli og hvitløk angel hair pasta, perfekt for en rask og sunn middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ½ pund brokkoli
- 2. 2 spiseskjeer olivenolje
- 3. ¼ kopp smør
- 4. 6 fedd hvitløk, finhakket
- 5. 1 teskje rød pepperflak
- 6. 3 kopper kyllingkraft
- 7. salt etter smak
- 8. 1 pund angel hair-pasta
- 9. ½ kopp ferskrevet Parmigiano-Reggiano-ost, pluss litt mer til pynt
- 10. En liten klype rød pepperflak til pynt, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Hold en skarp kniv i en 45-graders vinkel og kutt blomsterhodene fra broccolistilkene over i en bolle. Hakk de resterende stilkene i små biter og overfør dem til en egen bolle.
- 22. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje med smør i en stekepanne over middels varme, og kok hvitløk i den varme olje-smør-blandingen, rør ofte, til hvitløk er myk, men ikke brunet. Strø i 1 teskje rød pepperflak og salt. Hell kyllingkraften i stekepannen og la det småkoke. Rør broccolistilkene inn i kraften og la det småkoke til de er møre, ca. 10–12 minutter. Tilsett litt vann eller kraft hvis blandingen begynner å tørke ut.
- 33. Rør broccoliblomster inn i stekepannen og kok broccolisausen til blomsterhodene er lysegrønne og litt møre, ca. 3–4 minutter.
- 44. Kok opp en stor kjele med saltet vann og rør inn angel hair-pasta. Kok, rør av og til, til pastaen er nesten al dente, ca. 4 minutter. Sil av vannet og overfør pastaen til en stor bolle.
- 55. Hell broccolisausen over pastaen, rør med en tresleiv, og bland inn 1/2 kopp Parmigiano-Reggiano-ost. Dekk til bollen med lokk og la den stå til pastaen har absorbert overflødig væske og er ferdig med å koke, ca. 2 minutter.
- 66. Server i boller og dryss hver porsjon med et lag Parmigiano-Reggiano-ost og en klype rød pepperflak.