Honningvalnøttreker

Honningvalnøttreker

Prøv denne deilige oppskriften på honey walnut shrimp, en søt og sprø sjømatrett perfekt for både hverdags og fest. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp vann
  • 2. 2/3 kopp hvitt sukker
  • 3. 1/2 kopp valnøtter
  • 4. 4 eggehviter
  • 5. 2/3 kopp mochiko (klissete ris-mel)
  • 6. 1/4 kopp majones
  • 7. 1 pund store reker, skrelte og rensede
  • 8. 2 spiseskjeer honning
  • 9. 1 spiseskje søtet kondensert melk på boks
  • 10. 1 kopp vegetabilsk olje til steking

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland vann og sukker i en liten kjele. Kok opp og tilsett valnøttene. Kok i 2 minutter, sil deretter av og legg valnøttene på et bakepapir for å tørke.
  2. 22. Pisk eggehvitene i en middels bolle til det er skummende. Rør inn mochiko til det får en pastalignende konsistens. Varm opp oljen i en tykk, dyp stekepanne over middels høy varme. Dypp reker i mochiko-deigen, og stek deretter i den varme oljen til de er gyldne, ca. 5 minutter. Ta opp med en hullsleiv og la renne av på kjøkkenpapir.
  3. 33. I en middels serveringsbolle, rør sammen majones, honning og søtet kondensert melk. Tilsett reker og vend godt slik at de dekkes av sausen. Strø de kandiserte valnøttene over og server.