Hello Fresh Mobile Banner
Honningvalnøttreker

Honningvalnøttreker

Prøv denne deilige oppskriften på honey walnut shrimp, en søt og sprø sjømatrett perfekt for både hverdags og fest. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp vann
  • 2/3 kopp hvitt sukker
  • 1/2 kopp valnøtter
  • 4 eggehviter
  • 2/3 kopp mochiko (klissete ris-mel)
  • 1/4 kopp majones
  • 1 pund store reker, skrelte og rensede
  • 2 spiseskjeer honning
  • 1 spiseskje søtet kondensert melk på boks
  • 1 kopp vegetabilsk olje til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Bland vann og sukker i en liten kjele. Kok opp og tilsett valnøttene. Kok i 2 minutter, sil deretter av og legg valnøttene på et bakepapir for å tørke.
  2. 2Pisk eggehvitene i en middels bolle til det er skummende. Rør inn mochiko til det får en pastalignende konsistens. Varm opp oljen i en tykk, dyp stekepanne over middels høy varme. Dypp reker i mochiko-deigen, og stek deretter i den varme oljen til de er gyldne, ca. 5 minutter. Ta opp med en hullsleiv og la renne av på kjøkkenpapir.
  3. 3I en middels serveringsbolle, rør sammen majones, honning og søtet kondensert melk. Tilsett reker og vend godt slik at de dekkes av sausen. Strø de kandiserte valnøttene over og server.