Soppstuing
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull mushroom sauté. Perfekt som forrett eller tilbehør. Rask og lett oppskrift for sopplovers.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 stk. usaltet smør (ca. 1/2 kopp)
- 680 gram faste, hvite sopp, tett lukket (ca. 3,8 cm i diameter og jevn størrelse), stilkene klippet flush med bunnen av sopphatten
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje svart pepper
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 6 skiver (ca. 1/2 tomme tykke) fast hvitt brød til sandwich, skorpene fjernet og skivene delt diagonalt
- 2 spiseskjeer finhakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 1To flute mushrooms: Soak mushrooms i en bolle med vann og litt sitronsaft i 5 minutter. Hold paringkniven med baksiden av bladet, ikke håndtaket. Orienter knivspissen mot midten av sopphatten. Drei bladet inn i capen på skrå. Rull soppen mot deg og kniven bort fra deg i en jevn, myk bevegelse, og skjær ut en stripe. Gjenta med de resterende soppene. Forvarm grillen. Varm smør i en 30 cm tykk stekepanne over moderat høy varme til skummet legger seg, og kok deretter soppen med hattene ned, med 1/4 teskje salt og 1/8 teskje pepper, til de er gylne, ca. 2 minutter. Vend soppen med tang og strø over resten av saltet og pepperet, og kok til soppen er mør, ca. 2 minutter til. Dryss over sitronsaft. Mens soppen koker, ordne brødterningene i en lav bakepanne. Grill 5 til 6 tommer fra varmen, og snu en gang, til de er lett ristet, ca. 2 minutter totalt (pass på). Legg 3 ristet brød på hver av 4 tallerkener, og fordel soppen med en hullsleiv. Hell saftene fra pannen over soppen og dryss med persille.
- 2Soak mushrooms i en bolle med vann og litt sitronsaft i 5 minutter. Hold paringkniven med baksiden av bladet, ikke håndtaket. Orienter knivspissen mot midten av sopphatten. Drei bladet inn i capen på skrå. Rull soppen mot deg og kniven bort fra deg i en jevn, myk bevegelse, og skjær ut en stripe. Gjenta med de resterende soppene.
- 3Forvarm grillen.
- 4Varm smør i en 30 cm tykk stekepanne over moderat høy varme til skummet legger seg, og kok deretter soppen med hattene ned, med 1/4 teskje salt og 1/8 teskje pepper, til de er gylne, ca. 2 minutter. Vend soppen med tang og strø over resten av saltet og pepperet, og kok til soppen er mør, ca. 2 minutter til. Dryss over sitronsaft.
- 5Mens soppen koker, ordne brødterningene i en lav bakepanne. Grill 5 til 6 tommer fra varmen, og snu en gang, til de er lett ristet, ca. 2 minutter totalt (pass på).
- 6Legg 3 ristet brød på hver av 4 tallerkener, og fordel soppen med en hullsleiv. Hell saftene fra pannen over soppen og dryss med persille.