Jordbær Shortcake

Jordbær Shortcake

Lær hvordan du lager en klassisk jordbærshortcake med frisk jordbærfyll og luftig krem. Perfekt dessert for sommerens hyggestunder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 3 pint ferske jordbær
  • 2. 1/2 kopp hvitt sukker
  • 3. 2 1/4 kopper hvetemel
  • 4. 4 teskjeer bakepulver
  • 5. 2 spiseskjeer hvitt sukker
  • 6. 1/4 teskje salt
  • 7. 1/3 kopp smørfett
  • 8. 1 egg
  • 9. 2/3 kopp melk
  • 10. 2 kopper pisket kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 11. Skjær jordbærene i skiver og vend dem med ½ kopp hvitt sukker. Sett til side.
  2. 22. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Smør og mel en rund kakeform på 8 tommer.
  3. 33. I en middels stor bolle blander du melet, bakepulveret, 2 spiseskjeer hvitt sukker og saltet. Bruk en kakespade eller gaffel til å kutte inn smøret til blandingen ligner grove smuler. Lag en fordypning i midten og tilsett det sammenpiskede egget og melken. Rør forsiktig til det akkurat er blandet.
  4. 44. Fordel røren i den forberedte formen. Stek ved 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit) i 15 til 20 minutter, eller til kaken er gyllenbrun. La den avkjøle delvis i formen på en avkjølingsrist.
  5. 55. Del den delvis avkjølte kaken i to lag. Legg halvparten av jordbærene på det ene laget, og legg det andre laget oppå. Topp med resten av jordbærene og dekk med pisket krem.