
Laks teriyaki med gulrøtter og løk
oppskrift på salmon teriyaki med friske gulrøtter og løk. enkel og smakfull rett som passer til hver anledning. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp soyasaus
- 2. 2 spiseskjeer mirin (søt japansk risvin) eller medium-tørr sherry
- 3. 2 1/2 spiseskjeer eplecidereddik
- 4. 2 spiseskjeer sukker
- 5. 1 1/2 spiseskjeer finhakket, skrelt fersk ingefærrot
- 6. to laksefileter på 1/2 toms tykkelse
- 7. 2 gulrøtter, delt på langs og skåret diagonalt i 1/4-tommers skiver
- 8. 1 løk, skåret i 1/4-tommers skiver
- 9. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 10. Pynt: 2 vårløk, skåret dekorativt
Fremgangsmåte
- 11. Lag teriyakisaus: La sausen småkoke i en liten kjele, rør om til sukkeret er oppløst, og la den koke inn til ca. 1/2 kopp. Avkjøl i en metallskål plassert i en større bolle med is og kaldt vann.
- 22. I en liten kjele, la sausen småkoke under omrøring til sukkeret er oppløst, og den har kokt inn til ca. 1/2 kopp. Avkjøl i en metallskål plassert i en større bolle med is og kaldt vann.
- 33. I en ildfast form som er stor nok til å romme laksefiletene i ett lag, mariner laksen i sausen, snu den for å dekke godt, i 15 minutter. Mens laksen marinerer, kok opp saltet vann i en stor kjele og blansjer grønnsakene i 2 minutter, eller til de er sprøtt møre. Sil av vannet i en sil. Overfør grønnsakene til en bolle med is og kaldt vann for å stoppe kokeprosessen, og la dem renne godt av.
- 44. Varm opp en 25 cm tykk stekepanne (helst støpejern) med olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Overfør laksen til pannen med en metallspatel, la overflødig saus renne av i den reserverte marinaden, og skru ned varmen til middels. Stek laksen, snu den en gang, til den er gjennomstekt og har fått fin farge, ca. 2 1/2 minutter på hver side. Overfør til to tallerkener.
- 55. Hell av oljen og kok grønnsakene i ett minutt under omrøring. Tilsett den reserverte sausen og kok opp, rør om i ett minutt, eller til sausen har tyknet.
- 66. Fordel grønnsakene og sausen over laksen og pynt med vårløkgrønne.