
Katalansk kylling
Lær hvordan du lager poulet a la catalane, en smakfull og enkel spansk rett. Perfekt for en helgemiddag eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. En fri-range kylling, delt i store biter, med skinnet på
- Olivenolje til steking
- 1 skive røkt andebryst, grovhakket
- 1 stor løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 skive usmøret bacon, kuttet i terninger
- 5 tomater, skrellet og most
- 1 kopp tomatpuré
- 2 1/4 kopper vann, pluss 2 kopper vann til bløtlegging
- 1 1/2 spiseskje allsidig mel, til jevning
- En klype salt
- Nykvernet svart pepper
- 2 bitre appelsiner, bløtlagt *se kokkens merknad (anbefalt: Bigerades)
- Serveringsforslag: kokte poteter
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: En stor, tungbunnet gryte.
- 2Surr kyllingbitene i olivenolje i gryten til de er gyldenbrune. Tilsett andebrystet og surre i noen minutter til. Ta opp og sett til side på en tallerken.
- 3Brun løk og hvitløk i kyllingfettet. Ta av varmen og sett til side.
- 4Stek bacon i en annen panne. *Koks merknad: bruk ikke noe olje, da det er nok fett i baconet. Når baconet er sprøtt og fettet har blitt utløst, bland det med kylling og andebryst og sett til side.
- 5Bland de skrelte tomatene med tomatkoncentratet og puréen. Varm dem opp i en annen kasserolle til de blir lett gyldne. Tilsett 1 1/2 ss mel for å tykne. Ha i løk og hvitløk i tomatblandingen. Tilsett kylling, bacon og and, og dekk med 2 1/4 kopper vann. Krydre med salt og nykvernet svart pepper. La det småkoke i 40 minutter. Tilsett 3 skiver skoldet appelsin i kasserollen og la det stå i 15 minutter for å la appelsinens aromaer trekke inn i retten. Fjern deretter skivene og sett til side til pynt.