Katalansk kylling

Katalansk kylling

Lær hvordan du lager poulet a la catalane, en smakfull og enkel spansk rett. Perfekt for en helgemiddag eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. En fri-range kylling, delt i store biter, med skinnet på
  • Olivenolje til steking
  • 1 skive røkt andebryst, grovhakket
  • 1 stor løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 skive usmøret bacon, kuttet i terninger
  • 5 tomater, skrellet og most
  • 1 kopp tomatpuré
  • 2 1/4 kopper vann, pluss 2 kopper vann til bløtlegging
  • 1 1/2 spiseskje allsidig mel, til jevning
  • En klype salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 2 bitre appelsiner, bløtlagt *se kokkens merknad (anbefalt: Bigerades)
  • Serveringsforslag: kokte poteter

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: En stor, tungbunnet gryte.
  2. 2Surr kyllingbitene i olivenolje i gryten til de er gyldenbrune. Tilsett andebrystet og surre i noen minutter til. Ta opp og sett til side på en tallerken.
  3. 3Brun løk og hvitløk i kyllingfettet. Ta av varmen og sett til side.
  4. 4Stek bacon i en annen panne. *Koks merknad: bruk ikke noe olje, da det er nok fett i baconet. Når baconet er sprøtt og fettet har blitt utløst, bland det med kylling og andebryst og sett til side.
  5. 5Bland de skrelte tomatene med tomatkoncentratet og puréen. Varm dem opp i en annen kasserolle til de blir lett gyldne. Tilsett 1 1/2 ss mel for å tykne. Ha i løk og hvitløk i tomatblandingen. Tilsett kylling, bacon og and, og dekk med 2 1/4 kopper vann. Krydre med salt og nykvernet svart pepper. La det småkoke i 40 minutter. Tilsett 3 skiver skoldet appelsin i kasserollen og la det stå i 15 minutter for å la appelsinens aromaer trekke inn i retten. Fjern deretter skivene og sett til side til pynt.