25-minutters grillede svinekoteletter med succotash
Lær hvordan du lager deilige grillede svinekoteletter med en smakfull succotash på bare 25 minutter. Perfekt for en rask og sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 mellomstore gule tomater, kuttet i 1/2-tommers tykke båter (ca. 450 gram)
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp rømme
- Zest og saft av 1 lime
- 1/4 teskje spisskummen
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss litt mer til å smøre grillristene
- 4 benfrie svinekoteletter, 2,5 cm tykke (ca. 1,4 kg)
- 4 øre mais, skrellet
- 1 stor rød løk, skåret i 1/2-tommers runde skiver (ca. 225 gram)
- Én 425 grams boks med svarte øye-bønner, drenert og skylt
- 1/2 kopp grovhakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 1Forbered en grill eller stor grillpanne på middels høy varme.
- 2Legg tomatene i en stor blandingsbolle. Strø over salt og pepper, og la dem stå i romtemperatur mens du forbereder resten av ingrediensene.
- 3Bland rømme, limeskall og -saft, spisskummen og en klype salt og pepper i en liten bolle, og visp sammen. Sett til side.
- 4Pensle grillristene lett med olje. Gni svinekjøttet inn med 2 spiseskjeer av oljen, og krydre rikelig med salt og pepper. Plasser svinekjøttet på den ene siden av grillen (la det være plass til å grille grønnsakene), og grill til det er lett forkullet på begge sider og en øyetermometer som settes inn i den tykkeste delen av koteletten viser 60 grader Celsius, ca. 5 minutter per side. Ta det av grillen og la det hvile i 5 minutter før servering.
- 5I mellomtiden, pensle mais og løk rikelig med de resterende 2 spiseskjeene olje, strø over salt og pepper, og legg dem på grillen. Grill maisen til den er lett forkullet, 6 til 8 minutter, og snu den jevnlig slik at den grilles jevnt. Grill løken til den er forkullet og myk, 6 til 8 minutter, og snu den etter behov. Overfør grønnsakene til et skjærebrett og la dem avkjøle i 2 til 3 minutter. Når de er avkjølt nok til å håndteres, skrell maisen av kolbene og del løkrundene i kvartaler. Tilsett mais, løk, svarte øyne-bønner og halvparten av persillen i den samme store bollen med tomatene. Vend forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper.
- 6Fordel succotashen på 4 store middagsfat, og topp med en klatt av den reserverte rømmen. Plasser en svinekjøttkotelett ved siden av hver tallerken, ved siden av succotashen. Pynt succotashen med resten av persillen, og server umiddelbart.