
Chef Johns bananbrød
Prøv Chef Johns bananbrød! En smakfull, saftig og enkel oppskrift perfekt for frokost eller snacks. Lag ditt eget bananbrød i dag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Koking spray
- 2 kopper hvetemel
- 1 teskje salt
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje natron
- 1/2 kopp smør, myknet
- 3 modne bananer, most
- 1 kopp hvitt sukker
- 2 store egg
- 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- 1 spiseskje melk
- 1 kopp hakkede valnøtter
- 1/3 kopp semisøte sjokoladebiter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader C (325 grader F). Smør en 23x11 cm (9x4 tommer) brødform med kokespray.
- 2Visp mel, salt, bakepulver og natron sammen i en bolle.
- 3Pisk smør og sukker med en elektrisk mikser i en stor bolle til det er glatt. Tilsett moste bananer og pisk til det er godt blandet. Pisk inn eggene ett om gangen i smørblandingen, og sørg for at hvert egg er godt innarbeidet før du tilsetter det neste. Rør inn vaniljeekstrakt og melk i blandingen.
- 4Rør inn hakkede valnøtter, sjokoladebiter og mel i bananblandingen til det er akkurat blandet.
- 5Hell røren i den forberedte brødformen. Bank formen lett mot benken for å slippe ut eventuelle luftlommer.
- 6Stek i forvarmet ovn i ca. 1 time og 10 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren.
- 7La brødet hvile i formen i 15-20 minutter, fjern det deretter fra formen, skjær i skiver og server.