Kalvlever med vårløk, sherry og pancetta
Lær hvordan du lager en smakfull hovedrett med kalveskiver, vårløk, sherry og pancetta. En enkel og smakfull oppskrift for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 skiver kalvlever (ca. 1/2 tomme tykk)
- 1/2 kopp melk
- 3 tynne skiver pancetta, hakket
- 1 spiseskje vegetabilsk eller olivenolje, delt
- 1/2 kopp hvetemel
- 2 spiseskjeer usaltet smør, delt
- 1 kopp tynne skiver av vårløk (1 liten bunt)
- 1/4 kopp krem-Sherry
- 2 spiseskjeer vann
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg lever i melk i 15 minutter. Kok pancetta i 1 teskje olje i en 12-tommers non-stick panne over middels varme, rør av og til, til den er sprø, ca. 2 til 3 minutter. Overfør med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av, og la fettet bli igjen i pannen. Kast melken og tørk leveren tørr. Bland mel, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper på et stykke bakepapir eller en tallerken, og vend leveren i blandingen, og ryst av overflødig. Tilsett de resterende 2 teskjeene olje i fettet i pannen og varm opp over middels høy varme til det er varmt. Stek leveren, og snu den én gang, til den er brunet, men fortsatt rosa i midten, ca. 4 minutter totalt. Overfør til tallerkener. Smelt 1 spiseskje smør i pannen over middels høy varme, og sautér vårløkene til de er myke, ca. 1 minutt. Tilsett sherry, vann, 1/2 teskje salt og 1/8 teskje pepper, og kok opp til det har redusert litt, ca. 1 minutt. Ta av varmen og rør inn den resterende spiseskjeen smør til det er godt blandet. Fordel sausen over leveren og dryss med pancetta.
- 2Bløtlegg leveren i melk i 15 minutter.
- 3Kok pancetta i 1 teskje olje i en 12-tommers non-stick panne over middels varme, rør av og til, til den er sprø, ca. 2 til 3 minutter.
- 4Overfør med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av, og la fettet bli igjen i pannen.
- 5Kast melken og tørk leveren tørr. Bland mel, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper på et stykke bakepapir eller en tallerken, og vend leveren i blandingen, og ryst av overflødig.
- 6Tilsett de resterende 2 teskjeene olje i fettet i pannen og varm opp over middels høy varme til det er varmt. Stek leveren, og snu den én gang, til den er brunet, men fortsatt rosa i midten, ca. 4 minutter totalt. Overfør til tallerkener.
- 7Smelt 1 spiseskje smør i pannen over middels høy varme, og sautér vårløkene til de er myke, ca. 1 minutt. Tilsett sherry, vann, 1/2 teskje salt og 1/8 teskje pepper, og kok opp til det har redusert litt, ca. 1 minutt. Ta av varmen og rør inn den resterende spiseskjeen smør til det er godt blandet. Fordel sausen over leveren og dryss med pancetta.