Følsomme saltstenger
Lær hvordan du lager sprø og smakfulle saltstenger hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som snacks eller tilbehør!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 3 kopper usaltet hvetemel, siktet
- 1 1/2 teskjeer sukker
- 1 1/2 teskjeer vanlig salt
- 1 kopp varmt vann (35°C–38°C)
- et 1/4-unse (7 g) pakke tørrgjær (2 1/2 teskjeer)
- 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet og avkjølt, eller vegetabilsk olje
- et eggvask laget ved å vispe sammen 1 eggehvite med 1 spiseskje vann
- 2 spiseskjeer grovt salt til å strø over
Fremgangsmåte
- 1Lag deigen: Kjør mel, sukker og vanlig salt i en food processor noen ganger for å blande godt. I en liten bolle visper du sammen vann, gjær og smør eller olje. Tilsett gjærblandingen i melet og kjør til deigen samler seg til en ball, 8 til 10 ganger. Kjør deigen kontinuerlig i 30 sekunder. Legg deigen i en lett smurt bolle, vend den litt for å dekke, og la den heve under plastfolie til dobbel størrelse, ca. 1 time. Legg to bakeplater med bakepapir eller aluminiumsfolie. Ta deigen ut på en lett melet overflate og slå den ned. Form deigen til et rektangel på 30 x 8 cm og skjær det på tvers i tolv 8 x 2,5 cm striper. Rull hver stripe med håndflatene til den er ca. 15 cm lang, og plasser dem i formene med 5 cm mellomrom. Dekk formene løst med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle, og la stengene heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
- 2Kjør mel, sukker og vanlig salt i en food processor noen ganger for å blande godt. I en liten bolle visper du sammen vann, gjær og smør eller olje. Tilsett gjærblandingen i melet og kjør til deigen samler seg til en ball, 8 til 10 ganger. Kjør deigen kontinuerlig i 30 sekunder.
- 3Legg deigen i en lett smurt bolle, vend den litt for å dekke, og la den heve under plastfolie til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- 4Legg to bakeplater med bakepapir eller aluminiumsfolie.
- 5Ta deigen ut på en lett melet overflate og slå den ned. Form deigen til et rektangel på 30 x 8 cm og skjær det på tvers i tolv 8 x 2,5 cm striper. Rull hver stripe med håndflatene til den er ca. 15 cm lang, og plasser dem i formene med 5 cm mellomrom. Dekk formene løst med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle, og la stengene heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- 6Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
- 7Pensle stengene med eggvask og dryss over kosher-salt. Stek stengene i ovnens øvre og nedre tredjedeler, veksle plass på formene underveis, til de er godt hevet og gylne, ca. 20–25 minutter. Avkjøl stengene i formene på rist.
- 8Pensle stengene med eggvask og dryss over kosher-salt. Stek i ovnens øvre og nedre tredjedeler, veksle plass på formene underveis, til de er godt hevet og gylne, ca. 20–25 minutter. Avkjøl stengene i formene på rist.