Langtidskokt fersken i amaretto
Lær hvordan du lager deilige amaretto-poached fersken i slow cooker. En enkel og smakfull dessert som passer perfekt til sommeren eller vinteren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 130 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 4 ferskner (ca. 900 gram), uten stein, tynne skiver
- 4 strimler sitronskall (fra 1 sitron)
- 3/4 kopp amaretto
- 1/4 kopp honning
- 1/4 teskje kosher salt
- 1/8 teskje knuste rød pepperflak
- Vaniljeis (til servering)
- 1/2 kopp basilikumblader, revet i store biter
- En (4-liters) slow cooker
Fremgangsmåte
- 1Vend fersken, sitronskall, amaretto, honning, salt, rød pepperflak og 2,5 dl varmt vann i en slow cooker. Dekk til og kok på høy varme til fersken er møre når de stikkes med en gaffel, omtrent 1 time. Hold varm til servering. Server fersken og saus over iskrem og pynt med basilikum.
- 2Vend fersken, sitronskall, amaretto, honning, salt, rød pepperflak og 2,5 dl varmt vann i en slow cooker. Dekk til og kok på høy varme til fersken er møre når de stikkes med en gaffel, omtrent 1 time. Hold varm til servering.
- 3Server fersken og saus over iskrem og pynt med basilikum.