Langtidskokt fersken i amaretto

Langtidskokt fersken i amaretto

Lær hvordan du lager deilige amaretto-poached fersken i slow cooker. En enkel og smakfull dessert som passer perfekt til sommeren eller vinteren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 130 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 4 ferskner (ca. 900 gram), uten stein, tynne skiver
  • 4 strimler sitronskall (fra 1 sitron)
  • 3/4 kopp amaretto
  • 1/4 kopp honning
  • 1/4 teskje kosher salt
  • 1/8 teskje knuste rød pepperflak
  • Vaniljeis (til servering)
  • 1/2 kopp basilikumblader, revet i store biter
  • En (4-liters) slow cooker

Fremgangsmåte

  1. 1Vend fersken, sitronskall, amaretto, honning, salt, rød pepperflak og 2,5 dl varmt vann i en slow cooker. Dekk til og kok på høy varme til fersken er møre når de stikkes med en gaffel, omtrent 1 time. Hold varm til servering. Server fersken og saus over iskrem og pynt med basilikum.
  2. 2Vend fersken, sitronskall, amaretto, honning, salt, rød pepperflak og 2,5 dl varmt vann i en slow cooker. Dekk til og kok på høy varme til fersken er møre når de stikkes med en gaffel, omtrent 1 time. Hold varm til servering.
  3. 3Server fersken og saus over iskrem og pynt med basilikum.