Sjokoladekaramellsaus
lær hvordan du lager en rik og kremet sjokolade karamellsaus som passer perfekt til iskrem, kaker og desserter. enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp sukker
- 3/4 kopp kremfløte
- 3 unser finkvalitets bittersøt sjokolade (ikke usøtet), finhakket
- 1/8 teskje salt
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1I en tørr, tykk kjele kok opp sukkeret over middels varme, uten å røre, til det begynner å smelte. Kok det videre, mens du svinger kjelen, til det blir en dyp gylden karamell. Ta kjelen av varmen, tilsett fløten (blandingen vil boble opp), og la det småkoke under omrøring til karamellen er oppløst. Tilsett sjokoladen og saltet, og kok sausen over svak varme under visping til sjokoladen er smeltet og sausen er glatt. Rør inn vaniljen og server sausen varm eller romtemperert over iskrem.