Tomat- og løktarte
oppskrift på tomat- og løktart, perfekt for en lett lunsj eller kveldsmat. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
bakeverk
Ingredienser
- 2 store løk (ca. 700 gram), skivet i tynne skiver
- 2 spiseskjeer olivenolje
- Smørdeig til en enkeltlagspai med diameter på 30 cm
- 1/2 pund Jack- eller Gruyère-ost, revet (ca. 2 kopper)
- 1/2 pund plommetomater, delt i 1/2-tommers båter
- 1/2 pund middelsgule tomater (ca. 2) eller 1/2 pund plommetomater, delt i 1/2-tommers båter
- 1/4 kopp Niçoise-oliven, uten stein
- Smørdeig
Fremgangsmåte
- 1I en stor, tung stekepanne kok løk med salt etter smak i olje, dekket, over moderat varme, av og til omrørt, til det er mykt, ca. 20 minutter. Fjern lokket og kok løk, av og til omrørt, til den er gyllen og alt væske har fordampet. Fjern stekepannen fra varmen for å la løken avkjøle litt. Forvarm ovnen til 190°C. På en lett melet overflate, med en melet kjevle, kjevle ut deigen til en 35 cm runding (ca. 3 mm tykk). Brett rundingen i to og overfør den til en 30 cm paiform med løs, utstikkende kant eller en 30 cm quicheform. Utpak denigen, tilpass den forsiktig, og trim overheng på ca. 2 cm. Brett overheng inn mot midten og trykk det mot sidene av formen. Fordel løkblandingen jevnt over deigen og topp med ost. Arranger tomatbåter og oliven i sirkler over osten, og krydre med salt og pepper. Stek tarten midt i ovnen i 1 time, eller til paideigen er gyllen, og avkjøl på en rist. Fjern kantene av formen hvis nødvendig.
- 2I en stor, tung stekepanne kok løk med salt etter smak i olje, dekket, over moderat varme, av og til omrørt, til det er mykt, ca. 20 minutter. Fjern lokket og kok løk, av og til omrørt, til den er gyllen og alt væske har fordampet. Fjern stekepannen fra varmen for å la løken avkjøle litt.
- 3Forvarm ovnen til 190°C.
- 4På en lett melet overflate, med en melet kjevle, kjevle ut deigen til en 35 cm runding (ca. 3 mm tykk). Brett rundingen i to og overfør den til en 30 cm paiform med løs, utstikkende kant eller en 30 cm quicheform. Utpak denigen, tilpass den forsiktig, og trim overheng på ca. 2 cm. Brett overheng inn mot midten og trykk det mot sidene av formen. Fordel løkblandingen jevnt over deigen og topp med ost. Arranger tomatbåter og oliven i sirkler over osten, og krydre med salt og pepper.
- 5Stek tarten midt i ovnen i 1 time, eller til paideigen er gyllen, og avkjøl på en rist. Fjern kantene av formen hvis nødvendig.
- 6Server tarten varm eller romtemperert.
- 7Server tarten varm eller romtemperert.