Eplefrokostbrød

Eplefrokostbrød

Prøv vårt deilige eplefrokostbrød, perfekt for en sunn start på dagen. Enkelt oppskrift med friske epler, egner seg for helår. Perfekt for frokost!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1/2 kopp smør
  • 1 kopp sukker
  • 2 egg
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 1 teskje malt kanel
  • 1/2 teskje malt nellik
  • 2 epler - skrellet, kjernet og hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 8x4 tommers brødform lett.
  2. 2I en bolle, bland smør og sukker til det er glatt og kremaktig. Pisk inn eggene.
  3. 3I en separat bolle, sikt sammen mel, natron, salt, kanel og nellik. Bland det inn i smørblandingen til det er fuktig. Vend inn eplene. Overfør til den forberedte brødformen.
  4. 4Stek i 1 time i den forvarmede ovnen, til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. La kaken avkjøle i formen i 15 minutter før den tas ut og avkjøles helt på en rist.