Sørvestlige reker myke tacos
Lær hvordan du lager smakfulle southwestern reker myke tacos. En enkel og rask oppskrift perfekt for en sommermiddag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 ss finhakket rødløk
- 2. 1/2 ts finhakket hvitløk
- 3. 1 ss honning
- 4. 1 ts hakket frisk koriander
- 5. 1/2 kopp ferskpresset limesaft
- 6. 1/2 ts jamaicansk jerk-krydder eller cajunkrydder
- 7. 1/8 ts paprika
- 8. 16 reker, skrelte, rensede, med halen fjernet
- 9. 2 maiskolber (eller 1 kopp hermetisert eller frossen og tint)
- 10. Vegetabilsk oljespray til koking
- 11. 6 Roma-tomater, hakket
- 12. 1 grønn løk, hakket
- 13. Lime- eller sitronpepperkrydder
- 14. 4 lavfett fullkornstortillaer
- 15. 1 ts hakket frisk koriander
- 16. 1 grønn løk, hakket
Fremgangsmåte
- 11. Bland marinadeingrediensene med 1/4 kopp vann og krydre med salt. Tilsett reker; sett i kjøleskapet i 1 time. For å lage relish, skjær av maiskornene fra kolben. Lett spray en robust stekepanne med koking spray og varm opp over moderat høy varme. (Unngå Teflon-panner, som ikke bør brukes når man koker ved så høye temperaturer.) Stek maisen under omrøring til den er gyllenbrun. Hell maisen i en bolle og tilsett de resterende relish-ingrediensene; krydre med salt. Ta ut rekene og sett til side marinade. Lett spray den samme stekepannen med koking spray og varm opp på høy varme til den er veldig varm. Sleng i noen reker av gangen og kok til de akkurat er ugjennomsiktige; ta ut rekene. Hell marinaden i pannen, kok opp og la det koke i 2 minutter; skru ned varmen og la det småkoke til det tykner. Legg 4 reker på hver tortilla; topp med maisrelish og marinade. Strø over koriander og grønn løk.
- 22. Bland marinadeingrediensene med 1/4 kopp vann og krydre med salt. Tilsett reker; sett i kjøleskapet i 1 time. For å lage relish, skjær av maiskornene fra kolben. Lett spray en robust stekepanne med koking spray og varm opp over moderat høy varme. (Unngå Teflon-panner, som ikke bør brukes når man koker ved så høye temperaturer.) Stek maisen under omrøring til den er gyllenbrun. Hell maisen i en bolle og tilsett de resterende relish-ingrediensene; krydre med salt. Ta ut rekene og sett til side marinade. Lett spray den samme stekepannen med koking spray og varm opp på høy varme til den er veldig varm. Sleng i noen reker av gangen og kok til de akkurat er ugjennomsiktige; ta ut rekene. Hell marinaden i pannen, kok opp og la det koke i 2 minutter; skru ned varmen og la det småkoke til det tykner. Legg 4 reker på hver tortilla; topp med maisrelish og marinade. Strø over koriander og grønn løk.