Butternut- og acornkålsuppe

Butternut- og acornkålsuppe

Lag en deilig og varmende gresskarsuppe med butternut og acorn. Perfekt for høstmeditasjon, enkel å lage og full av smag. Oppdag oppskriften nå!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1 liten squash, delt i to og fjernet frø
  • 2. 1 liten kastanjesquash, delt i to og fjernet frø
  • 3. 3 spiseskjeer smør
  • 4. 1/4 kopp hakket søt løk
  • 5. 1 liter kyllingbuljong
  • 6. 1/3 kopp pakket brunt sukker
  • 7. 1 (8 ounces) kremost, myknet
  • 8. 1/2 teskje malt svart pepper
  • 9. malt kanel etter smak (valgfritt)
  • 10. fersk persille, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Legg gresskarhalvdelene med snittflaten ned i en ildfast form. Stek i 45 minutter, eller til de er møre. Ta ut av ovnen, og la det avkjøle litt. Skrap ut innmaten fra skallet. Kast skallet.
  2. 22. Smelt smøret i en stekepanne over middels varme, og sautér løken til den er myk.
  3. 33. I en blender eller foodprocessor, kjør gresskarinnmaten, løken, buljongen, brunt sukker, kremost, pepper og kanel til en jevn puré. Dette kan gjøres i flere omganger.
  4. 44. Hell suppen over i en kjele og varm opp på middels varme, og kok opp under omrøring av og til, til den er gjennomvarm. Pynt med persille, og server varm.