Tomatillo-salsa
Lær hvordan du lager frisk og smakfull tomatillo salsa med en enkel oppskrift. Perfekt til meksikanske retter og som dip. Enkelt, raskt og velsmakende!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 8 tomatillos* (ca. 280 gram), skall fjernet
- 2. 2 friske jalapeñopepper med frø, hakket (bruk hansker)
- 3. 1 liten håndfull fersk koriander, vasket godt og tørket
- 4. 1/4 kopp vann
- 5. 1/2 liten hvit løk, finhakket
- 6. 1/4 teskje grovt salt, eller etter smak
- 7. tilgjengelig på meksikanske markeder, spesialbutikker for grønnsaker, og noen supermarkeder.
Fremgangsmåte
- 11. Skyll tomatillos under varmt vann for å fjerne klebrigheten, og tørk dem. Kutt tomatillos i kvarter, og kjør dem i en blender sammen med jalapeño, koriander og vann til en veldig jevn puré. Rør sammen tomatilloblandingen, løk og salt i en bolle. (Salsa kan lages 10 timer i forveien og oppbevares i kjøleskap, dekket. La salsa komme til romtemperatur før servering.)
- 22. Skyll tomatillos under varmt vann for å fjerne klebrigheten, og tørk dem. Kutt tomatillos i kvarter, og kjør dem i en blender sammen med jalapeño, koriander og vann til en veldig jevn puré.
- 33. Rør sammen tomatilloblandingen, løk og salt i en bolle. (Salsa kan lages 10 timer i forveien og oppbevares i kjøleskap, dekket. La salsa komme til romtemperatur før servering.)