Hello Fresh Mobile Banner
Tropisk frukt-salsa

Tropisk frukt-salsa

oppskrift på tropical fruit salsa med en frisk smak av tropiske frukter. perfekt som forrett eller tilbehør til grillmat i sommer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 tørkede chipotle-chili eller chipotle-chili i adobosaus, 2 pasilla de Oaxaca-chili, eller 4 jalapeño-chili
  • 2. 2 poblano-chili, forkullet, skrelt og frøet, deretter hakket grovt
  • 3. 1 mango, omtrent 450 gram
  • 4. 1/2 ananas, helst Golden
  • 5. 1 hawaiisk eller 1/2 meksikansk papaya
  • 6. 1 rød løk, finhakket
  • 7. 3 spiseskjeer finhakket fersk koriander, hakket i siste liten
  • 8. 3 spiseskjeer fersk limesaft
  • 9. Salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Hvis du bruker tørkede chipotle- eller pasilla de Oaxaca-chili, bløtlegg dem i varmt vann i minutter for å myke dem opp, sil dem deretter, fjern frøene og finhakk dem. Hvis du bruker hermetiske chipotles, skyll dem, fjern frøene og finhakk dem. Hvis du bruker jalapeño-chili, fjern frøene og finhakk dem. Forbered poblano-chili. Sett alle chilikene til side. Del mangoen på langs, fjern steinen, skrap ut kjøttet fra hver halvdel med en skje, og skjær det i 1/2-tommers terninger. Vri av stilken på ananasen og still den oppreist. Skjær nedover på alle sider for å fjerne skallet. Deretter, med en liten skrellkniv, fjern "øyene" ved å lage diagonale kutt over kjøttet, bare dypt nok til å løfte dem ut. Del ananasen på langs i fire deler, og fjern kjernestripen som går langs hver vinkel. Skjær kvartene på tvers i vinkelstykker på ca. 1/4 tomme bredde, og skjær vinkelstykkene i 1/4-tommers terninger. Skrell papayaen, del den på langs, og skrap ut frøene. Skjær halvdelene på langs i vinkelstykker på ca. 1/2 tomme bredde, og skjær vinkelstykkene i 1/2-tommers terninger. Bland i en bolle chili, mango, ananas, papaya, løk, koriander og limejuice. Vend godt sammen og smak til med salt.
  2. 22. Hvis du bruker tørkede chipotle- eller pasilla de Oaxaca-chili, bløtlegg dem i varmt vann i minutter for å myke dem opp, sil dem deretter, fjern frøene og finhakk dem. Hvis du bruker hermetiske chipotles, skyll dem, fjern frøene og finhakk dem. Hvis du bruker jalapeño-chili, fjern frøene og finhakk dem. Forbered poblano-chili. Sett alle chilikene til side.
  3. 33. Del mangoen på langs, fjern steinen, skrap ut kjøttet fra hver halvdel med en skje, og skjær det i 1/2-tommers terninger. Vri av stilken på ananasen og still den oppreist. Skjær nedover på alle sider for å fjerne skallet. Deretter, med en liten skrellkniv, fjern "øyene" ved å lage diagonale kutt over kjøttet, bare dypt nok til å løfte dem ut. Del ananasen på langs i fire deler, og fjern kjernestripen som går langs hver vinkel. Skjær kvartene på tvers i vinkelstykker på ca. 1/4 tomme bredde, og skjær vinkelstykkene i 1/4-tommers terninger. Skrell papayaen, del den på langs, og skrap ut frøene. Skjær halvdelene på langs i vinkelstykker på ca. 1/2 tomme bredde, og skjær vinkelstykkene i 1/2-tommers terninger.
  4. 44. Bland chili, mango, ananas, papaya, løk, koriander og limejuice i en bolle. Vend godt sammen og smak til med salt.