Tropisk frukt-salsa
oppskrift på tropical fruit salsa med en frisk smak av tropiske frukter. perfekt som forrett eller tilbehør til grillmat i sommer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 tørkede chipotle-chili eller chipotle-chili i adobosaus, 2 pasilla de Oaxaca-chili, eller 4 jalapeño-chili
- 2. 2 poblano-chili, forkullet, skrelt og frøet, deretter hakket grovt
- 3. 1 mango, omtrent 450 gram
- 4. 1/2 ananas, helst Golden
- 5. 1 hawaiisk eller 1/2 meksikansk papaya
- 6. 1 rød løk, finhakket
- 7. 3 spiseskjeer finhakket fersk koriander, hakket i siste liten
- 8. 3 spiseskjeer fersk limesaft
- 9. Salt
Fremgangsmåte
- 11. Hvis du bruker tørkede chipotle- eller pasilla de Oaxaca-chili, bløtlegg dem i varmt vann i minutter for å myke dem opp, sil dem deretter, fjern frøene og finhakk dem. Hvis du bruker hermetiske chipotles, skyll dem, fjern frøene og finhakk dem. Hvis du bruker jalapeño-chili, fjern frøene og finhakk dem. Forbered poblano-chili. Sett alle chilikene til side. Del mangoen på langs, fjern steinen, skrap ut kjøttet fra hver halvdel med en skje, og skjær det i 1/2-tommers terninger. Vri av stilken på ananasen og still den oppreist. Skjær nedover på alle sider for å fjerne skallet. Deretter, med en liten skrellkniv, fjern "øyene" ved å lage diagonale kutt over kjøttet, bare dypt nok til å løfte dem ut. Del ananasen på langs i fire deler, og fjern kjernestripen som går langs hver vinkel. Skjær kvartene på tvers i vinkelstykker på ca. 1/4 tomme bredde, og skjær vinkelstykkene i 1/4-tommers terninger. Skrell papayaen, del den på langs, og skrap ut frøene. Skjær halvdelene på langs i vinkelstykker på ca. 1/2 tomme bredde, og skjær vinkelstykkene i 1/2-tommers terninger. Bland i en bolle chili, mango, ananas, papaya, løk, koriander og limejuice. Vend godt sammen og smak til med salt.
- 22. Hvis du bruker tørkede chipotle- eller pasilla de Oaxaca-chili, bløtlegg dem i varmt vann i minutter for å myke dem opp, sil dem deretter, fjern frøene og finhakk dem. Hvis du bruker hermetiske chipotles, skyll dem, fjern frøene og finhakk dem. Hvis du bruker jalapeño-chili, fjern frøene og finhakk dem. Forbered poblano-chili. Sett alle chilikene til side.
- 33. Del mangoen på langs, fjern steinen, skrap ut kjøttet fra hver halvdel med en skje, og skjær det i 1/2-tommers terninger. Vri av stilken på ananasen og still den oppreist. Skjær nedover på alle sider for å fjerne skallet. Deretter, med en liten skrellkniv, fjern "øyene" ved å lage diagonale kutt over kjøttet, bare dypt nok til å løfte dem ut. Del ananasen på langs i fire deler, og fjern kjernestripen som går langs hver vinkel. Skjær kvartene på tvers i vinkelstykker på ca. 1/4 tomme bredde, og skjær vinkelstykkene i 1/4-tommers terninger. Skrell papayaen, del den på langs, og skrap ut frøene. Skjær halvdelene på langs i vinkelstykker på ca. 1/2 tomme bredde, og skjær vinkelstykkene i 1/2-tommers terninger.
- 44. Bland chili, mango, ananas, papaya, løk, koriander og limejuice i en bolle. Vend godt sammen og smak til med salt.