Eple- og rosinsslaw
Lær hvordan du lager en deilig og sunn apple and raisin slaw. Perfekt som tilbehør til sommermåltidet eller som en frisk snack.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 5 kopper grovhakket rødkål (ca. ½ middels stor hode)
- 2. 5 kopper grovhakket grønnkål (ca. ½ middels stor hode)
- 3. 1 kopp grovhakkede gulrøtter (ca. 2 mellomstore)
- 4. 1 stor syrlig grønn eple (som Granny Smith), kjernet, grovhakket
- 5. ½ kopp rosiner
- 6. ½ kopp rå, usaltede solsikkefrø, ristet
- 7. 1½ kopper naturell, fettfri yoghurt
- 8. ½ kopp hakket fersk dill eller 3 spiseskjeer tørket dill
- 9. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 10. 2 spiseskjeer eplecidereddik
Fremgangsmåte
- 11. Bland kål, gulrøtter, eple, rosiner og solsikkefrø i en veldig stor bolle. Visp yoghurt, dill, vegetabilsk olje og eddik i en middels stor bolle for å blande. Tilsett dressingen i kålsalaten og vend godt slik at alt blir dekket. Krydre med salt og pepper etter smak. (Kan forberedes 3 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
- 22. Bland kål, gulrøtter, eple, rosiner og solsikkefrø i en veldig stor bolle.
- 33. Visp yoghurt, dill, vegetabilsk olje og eddik i en middels stor bolle for å blande. Tilsett dressingen i kålsalaten og vend godt slik at alt blir dekket. Krydre med salt og pepper etter smak. (Kan forberedes 3 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)