
Kikerter og savoykål med posjerte egg
en smakfull oppskrift med kikerter, chard og posjerte egg, perfekt for en næringsrik og enkel middag eller frokost
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer olivenolje pluss 1/4 kopp olivenolje
- 2. 1/2 sitron
- 3. 1 liten løk, delt i to, pluss
- 4. 2 mellomstore løk, hakket
- 5. 6 hvitløksfedd, knust, fordelt
- 6. 2 laurbærblader
- 7. 1 kopp tørkede kikerter, bløtlagt over natten og drenert
- 8. 2 teskjeer kosher-salt, pluss mer
- 9. 1 Fresno-chili, finhakket
- 10. 1 teskje baharat
- 11. 2 store buntete spinat, med ribber og stilker fjernet og skåret i tynne skiver, bladene revet i 2,5 cm biter
- 12. 3 spiseskjeer tørkede barberries eller tørkede usøtede tranebær
- 13. 8 store egg
- 14. Labneh (libanesisk siltet yoghurt; til servering)
- 15. 1 spiseskje ferske marjoranblader
- 16. Nykvernet svart pepper
- 17. Den krydrede blandingen baharat og tørkede barberries er tilgjengelig i Midtøsten-markeder eller på nettet.
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett sitron og halverte løk, med snittflaten ned, og 2 hvitløksfedd, og kok, snu hvitløken av og til, til den er gyllenbrun, ca. 4 minutter. Tilsett laurbærblader og kikerter; hell på vann til det dekker med 2,5 cm. Kok opp og skum av overflaten. Senk varmen, dekk til, og la det småkoke forsiktig i 30 minutter. Rør inn 2 teskjeer salt og la det småkoke videre til kikertene er møre, 10–20 minutter. Ta kjelen av varmen; kast sitron, løk og laurbærblader.
- 2I mellomtiden, varm opp den resterende 1/4 kopp oljen i en stor, rettsideskåret stekepanne over middels varme. Tilsett hakket løk, chili, baharat og de resterende 4 hvitløksfeddene; krydre med salt. Kok, rør ofte, til løken er gjennomsiktig, 8–10 minutter. Tilsett stengler og ribber av grønnkål og kok, rør av og til, til de er møre, 5–8 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre kikertene til pannen. Hell på kokevæske til det dekker, og la det småkoke. Tilsett gradvis grønnkålbladene, og rør til de er litt visne før du tilsetter mer. Tilsett barberries; kok til bladene er visne, 5–8 minutter.
- 3Med blanturen på lav varme, bruk en skje til å lage 8 fordypninger. Knekk ett egg i hver fordypning og la det småkoke til hviten nesten er helt ugjennomsiktig, ca. 10 minutter. Dekk pannen og kok bare til hviten er stivnet, men plommen fortsatt er rennende, ca. 2 minutter. Krydre eggene med salt. Fordel kikertene og grønnkålen i boller, topp med egg, labneh og marjoram, og krydre med pepper.