Salzburger Nockerl

Salzburger Nockerl

Lær hvordan du lager Salzburger Nockerl, en luftig og søt østerisk dessert som er perfekt for spesielle anledninger. Enkel oppskrift med trinn for trinn guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1/4 kopp kremfløte
  • 1/4 kopp ferdiglaget villtynnbærsaus eller annen fruktgebit eller syltetøy
  • 5 store eggehviter
  • 3/4 teskje salt
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 spiseskje hvetemel
  • 3 store eggeplommer
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • Melis til å drysse over

Fremgangsmåte

  1. 1Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 200°C. Hell krem i en 23 cm paiform eller en grunn gratineringstallerken, og skje lingonsyltetøy i kremen i små topper (det vil være sparsommelig). Ha eggehviter og salt i en bolle, og sett deretter bollen i en større bolle med varmt vann. Rør eggehvitene til de er varme og romtempererte, ca. 1–2 minutter. Ta ut bollen av det varme vannet. Pisk eggehvitene med en elektrisk mikser på høy hastighet til de akkurat danner myke topper, og tilsett deretter sukker, en spiseskje om gangen, og pisk til eggehvitene danner stive, blanke topper. Strø mel over marengsen og vend det forsiktig inn, men grundig. Visp sammen eggeplommer og vanilje i en liten bolle, og vend det forsiktig inn i eggehvitene. Skje store topper av marengs over kremen og stek til de er gyldne og faste, ca. 13–15 minutter. Hvis du ønsker en mindre kremete soufflé, stek i ytterligere 5 minutter. Dryss lett med melis og avkjøl i 5 minutter før servering.