Hello Fresh Mobile Banner
Fullkorns havregryn pannekaker

Fullkorns havregryn pannekaker

Lær hvordan du lager deilige og sunne helekorn havregryn pannekaker. Perfekt for en næringsrik frokost som gir deg energi hele dagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp hurtigkokte havregryn
  • 2. 1 1/2 kopper pluss 2 spiseskjeer godt rystet kulturmelk, delt
  • 3. 3/4 kopp fullkornsmel
  • 4. 1 1/2 teskje bakepulver
  • 5. 3/4 teskje natron
  • 6. 1/2 teskje kanel
  • 7. 1/8 teskje revet muskatnøtt
  • 8. 1/2 teskje salt
  • 9. 1 stort egg, lett pisket
  • 10. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 11. 1 spiseskje brunt sukker, godt pakket
  • 12. Tilbehør: skivede bananer

Fremgangsmåte

  1. 11. Bløtlegg havregryn i 3/4 kopp kulturmelk i 10 minutter. I mellomtiden visp sammen mel, bakepulver, natron, kanel, muskatnøtt og salt i en stor bolle. Rør inn egg, smør, brunt sukker, resten av 3/4 kopp pluss 2 spiseskjeer kulturmelk, og havregrynsblandingen i de tørre ingrediensene til det akkurat er blandet. Varm en takke over middels varme til den er varm, og pensle lett med olje. Arbeid i porsjoner, hell 1/4 kopp røre per pannekake på takken, og stek til det dannes bobler på overflaten og undersiden er gyldenbrun, ca. 1 minutt. Snu med en stekespade og stek den andre siden, ca. 1 minutt til. (Pensle lett med olje mellom porsjonene.)