
Fullkorns havregryn pannekaker
Lær hvordan du lager deilige og sunne helekorn havregryn pannekaker. Perfekt for en næringsrik frokost som gir deg energi hele dagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp hurtigkokte havregryn
- 2. 1 1/2 kopper pluss 2 spiseskjeer godt rystet kulturmelk, delt
- 3. 3/4 kopp fullkornsmel
- 4. 1 1/2 teskje bakepulver
- 5. 3/4 teskje natron
- 6. 1/2 teskje kanel
- 7. 1/8 teskje revet muskatnøtt
- 8. 1/2 teskje salt
- 9. 1 stort egg, lett pisket
- 10. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 11. 1 spiseskje brunt sukker, godt pakket
- 12. Tilbehør: skivede bananer
Fremgangsmåte
- 11. Bløtlegg havregryn i 3/4 kopp kulturmelk i 10 minutter. I mellomtiden visp sammen mel, bakepulver, natron, kanel, muskatnøtt og salt i en stor bolle. Rør inn egg, smør, brunt sukker, resten av 3/4 kopp pluss 2 spiseskjeer kulturmelk, og havregrynsblandingen i de tørre ingrediensene til det akkurat er blandet. Varm en takke over middels varme til den er varm, og pensle lett med olje. Arbeid i porsjoner, hell 1/4 kopp røre per pannekake på takken, og stek til det dannes bobler på overflaten og undersiden er gyldenbrun, ca. 1 minutt. Snu med en stekespade og stek den andre siden, ca. 1 minutt til. (Pensle lett med olje mellom porsjonene.)