Santa Barbara-spotprikker i Pernod
oppskrift på santa barbara spot prawns tilberedt i pernod, perfekt for en elegant forrett eller sommermiddag. enkel og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 ss ekstra jomfrolivolje
- 8 store, ferske reker, helst Santa Barbara spot-reker, renset, skrellet og renset for innvoller
- 4 hvitløksfedd, knust
- 1/4 kopp Pernod
- 1/4 kopp fisk- eller grønnsaksbuljong
- 2 ss usaltet smør, i terninger
- 1 ss hurtigkonservert sitronzest, juliennet
- En klem sitron
- En klype knust rød chili
- Havsalt og nykvernet svart pepper etter smak
- 2 pint søte cherrytomater, blansjert, sjokkert og skrellet
- 1 ts hakkede fennikelfrø (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en stor, tykkbunnet stekepanne på middels høy varme. Tilsett 1 spiseskje olivenolje, og ved første tegn på røyk, legg forsiktig i reke. Stek rekene på den ene siden i 30 sekunder. Vend rekene, tilsett knuste hvitløksfedd, og sautér til de er gylne. Uten frykt, tilsett Pernod og flamber av all alkohol; dette vil skje veldig raskt. Tilsett fiskekraft og la det koke inn til det er redusert til halvparten, ca. 2 minutter. Tilsett smør og sitronskall, og slå av varmen. Rør i pannen til alt smøret er innarbeidet i en saus. Avslutt sausen med en klem sitron, noen få flak av knust rød chili, samt sjøsalt og pepper. Vend inn tomatene i siste liten, og pynt med noen hakkede fennikelfrø, hvis du bruker det. Server umiddelbart.
- 2Varm opp en stor, tykkbunnet stekepanne på middels høy varme. Tilsett 1 spiseskje olivenolje, og ved første tegn på røyk, legg forsiktig i reke. Stek rekene på den ene siden i 30 sekunder. Vend rekene, tilsett knuste hvitløksfedd, og sautér til de er gylne. Uten frykt, tilsett Pernod og flamber av all alkohol; dette vil skje veldig raskt. Tilsett fiskekraft og la det koke inn til det er redusert til halvparten, ca. 2 minutter. Tilsett smør og sitronskall, og slå av varmen. Rør i pannen til alt smøret er innarbeidet i en saus.
- 3Avslutt sausen med en klem sitron, noen få flak av knust rød chili, samt sjøsalt og pepper. Vend inn tomatene i siste liten, og pynt med noen hakkede fennikelfrø, hvis du bruker det. Server umiddelbart.




