
Ancho Chile-olje
Lær hvordan du lager ancho chile olje, en smakfull og allsidig saus som kan brukes i mange retter. Perfekt for de som elsker sterk og aromatisk smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 unser tørkede ancho-chili, stilket av, frø fjernet, revet i biter
- 2 hvitløksfedd, knust
- 1 rød Fresno-chili eller rød jalapeño, stilket av, frø fjernet
- 1 kopp vegetabilsk olje
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 1 teskje malt koriander
- 1 teskje malt spisskummen
- Kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp de første sju ingrediensene i en liten kjele over middels varme til det begynner å dufte og boble lett. Fjern fra varmen. La det trekke i 1 time. Kjør blandingen glatt i en blender til den er jevn. Sil gjennom en finmasket sikt over i en liten bolle; kast eventuelle faste stoffer i siktet. Smak til oljen med salt. FORHÅNDSVISNING: Kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.
- 2Varm opp de første sju ingrediensene i en liten kjele over middels varme til det begynner å dufte og boble lett. Fjern fra varmen. La det trekke i 1 time.
- 3Kjør blandingen glatt i en blender til den er jevn. Sil gjennom en finmasket sikt over i en liten bolle; kast eventuelle faste stoffer i siktet. Smak til oljen med salt. FORHÅNDSVISNING: Kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.