Hello Fresh Mobile Banner
Ancho Chile-olje

Ancho Chile-olje

Lær hvordan du lager ancho chile olje, en smakfull og allsidig saus som kan brukes i mange retter. Perfekt for de som elsker sterk og aromatisk smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 unser tørkede ancho-chili, stilket av, frø fjernet, revet i biter
  • 2 hvitløksfedd, knust
  • 1 rød Fresno-chili eller rød jalapeño, stilket av, frø fjernet
  • 1 kopp vegetabilsk olje
  • 2 spiseskjeer rødvinseddik
  • 1 teskje malt koriander
  • 1 teskje malt spisskummen
  • Kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp de første sju ingrediensene i en liten kjele over middels varme til det begynner å dufte og boble lett. Fjern fra varmen. La det trekke i 1 time. Kjør blandingen glatt i en blender til den er jevn. Sil gjennom en finmasket sikt over i en liten bolle; kast eventuelle faste stoffer i siktet. Smak til oljen med salt. FORHÅNDSVISNING: Kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.
  2. 2Varm opp de første sju ingrediensene i en liten kjele over middels varme til det begynner å dufte og boble lett. Fjern fra varmen. La det trekke i 1 time.
  3. 3Kjør blandingen glatt i en blender til den er jevn. Sil gjennom en finmasket sikt over i en liten bolle; kast eventuelle faste stoffer i siktet. Smak til oljen med salt. FORHÅNDSVISNING: Kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.