Beurre Blanc
Lær hvordan du lager den elegante og smakfulle beurre blanc, en perfekt saus for sjømatretter. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- 1/4 kopp hvitvinseddik
- 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
- 1/3 kopp kremfløte
- 1/4 teskje salt
- 1/8 teskje hvit pepper, eller etter smak
- 2 staver (1 kopp) usaltet smør, kuttet i spiseskje-store biter og avkjølt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp vin, eddik og sjalottløk i en tykk kjele på 2 til 3 liter over middels varme til væsken er sirupaktig og redusert til 2 til 3 spiseskjeer, omtrent 5 minutter. Tilsett fløte, salt og hvit pepper, og kok opp igjen i 1 minutt. Skru ned varmen til middels lav og tilsett noen spiseskjeer smør, mens du visper konstant. Tilsett resten av smøret litt etter litt, mens du visper kontinuerlig og legger til nye biter før de forrige har helt smeltet (sausen skal ha konsistens som hollandaise). Løft kjelen av varmen av og til for å avkjøle blandingen. Ta kjelen av varmen, og smak til med salt og pepper. Sil sausen gjennom en middels fin sil over i en sausekanne, og press ut og kast sjalottløken. Server umiddelbart.



