Fennikångratin med valnøtt- og timianbrødsmuler
Lær hvordan du lager en smakfull fennel gratin med sprø valnøtt-tyme brødsmuler. Perfekt som forrett eller tilbehør i sesongens middager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1, 2 pund fenniklblader (ca. 4 små), tynne skiver på langs
- 1 liten løk, tynne skiver
- 1 kopp kremfløte
- 4 spiseskjeer usaltet smør, i små biter
- 2 spiseskjeer timianblader, delt
- Kosher-salt, nykvernet pepper
- 1 ½ kopp veldig grove ferske brødsmuler
- 1 kopp valnøtter, grovhakket
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 unse finrevet Parmesan (ca. 1 kopp)
Fremgangsmåte
- 1Plasser risten i øverste tredjedel av ovnen; forvarm til 200°C.
- 2Legg fennikel, løk, fløte, smør og 1 ss timian i en stor bolle.
- 3Krydre med salt og pepper, og vend det forsiktig sammen.
- 4Overfør til en 20x20 cm ildfast form; stek til fennikel er sprøtt og mørt, og fløten er redusert til halvparten, ca. 30–35 minutter.
- 5Mens fennikelen steker, bland brødsmuler, valnøtter og olje i en middels bolle.
- 6Krydre med salt og pepper, og vend det godt slik at brødsmulene er jevnt mettet og valnøttene er dekket.
- 7Tilsett parmesan og resten av 1 ss timian, og vend igjen for å blande.
- 8Fordel brødsmuleblandingen jevnt over gratengen, og stek til brødsmulene og valnøttene er dyp gyldenbrune og fennikelen er mør, ca. 12–15 minutter.
- 9La det avkjøle litt før servering.
- 10Plasser risten i øverste tredjedel av ovnen; forvarm til 200°C.
- 11Legg fennikel, løk, fløte, smør og 1 ss timian i en stor bolle.
- 12Krydre med salt og pepper, og vend det forsiktig sammen.
- 13Overfør til en 20x20 cm ildfast form; stek til fennikel er sprøtt og mørt, og fløten er redusert til halvparten, ca. 30–35 minutter.
- 14Mens fennikelen steker, bland brødsmuler, valnøtter og olje i en middels bolle.
- 15Krydre med salt og pepper, og vend det godt slik at brødsmulene er jevnt mettet og valnøttene er dekket.
- 16Tilsett parmesan og resten av 1 ss timian, og vend igjen for å blande.
- 17Fordel brødsmuleblandingen jevnt over gratengen, og stek til brødsmulene og valnøttene er dyp gyldenbrune og fennikelen er mør, ca. 12–15 minutter.
- 18La det avkjøle litt før servering.