Fennikångratin med valnøtt- og timianbrødsmuler

Fennikångratin med valnøtt- og timianbrødsmuler

Lær hvordan du lager en smakfull fennel gratin med sprø valnøtt-tyme brødsmuler. Perfekt som forrett eller tilbehør i sesongens middager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1, 2 pund fenniklblader (ca. 4 små), tynne skiver på langs
  • 1 liten løk, tynne skiver
  • 1 kopp kremfløte
  • 4 spiseskjeer usaltet smør, i små biter
  • 2 spiseskjeer timianblader, delt
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 1 ½ kopp veldig grove ferske brødsmuler
  • 1 kopp valnøtter, grovhakket
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 unse finrevet Parmesan (ca. 1 kopp)

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser risten i øverste tredjedel av ovnen; forvarm til 200°C.
  2. 2Legg fennikel, løk, fløte, smør og 1 ss timian i en stor bolle.
  3. 3Krydre med salt og pepper, og vend det forsiktig sammen.
  4. 4Overfør til en 20x20 cm ildfast form; stek til fennikel er sprøtt og mørt, og fløten er redusert til halvparten, ca. 30–35 minutter.
  5. 5Mens fennikelen steker, bland brødsmuler, valnøtter og olje i en middels bolle.
  6. 6Krydre med salt og pepper, og vend det godt slik at brødsmulene er jevnt mettet og valnøttene er dekket.
  7. 7Tilsett parmesan og resten av 1 ss timian, og vend igjen for å blande.
  8. 8Fordel brødsmuleblandingen jevnt over gratengen, og stek til brødsmulene og valnøttene er dyp gyldenbrune og fennikelen er mør, ca. 12–15 minutter.
  9. 9La det avkjøle litt før servering.
  10. 10Plasser risten i øverste tredjedel av ovnen; forvarm til 200°C.
  11. 11Legg fennikel, løk, fløte, smør og 1 ss timian i en stor bolle.
  12. 12Krydre med salt og pepper, og vend det forsiktig sammen.
  13. 13Overfør til en 20x20 cm ildfast form; stek til fennikel er sprøtt og mørt, og fløten er redusert til halvparten, ca. 30–35 minutter.
  14. 14Mens fennikelen steker, bland brødsmuler, valnøtter og olje i en middels bolle.
  15. 15Krydre med salt og pepper, og vend det godt slik at brødsmulene er jevnt mettet og valnøttene er dekket.
  16. 16Tilsett parmesan og resten av 1 ss timian, og vend igjen for å blande.
  17. 17Fordel brødsmuleblandingen jevnt over gratengen, og stek til brødsmulene og valnøttene er dyp gyldenbrune og fennikelen er mør, ca. 12–15 minutter.
  18. 18La det avkjøle litt før servering.