Spinat med kikerter og stekte egg

Spinat med kikerter og stekte egg

En enkel og næringsrik oppskrift med spinat, kikerter og stekte egg. Perfekt for en rask frokost eller lett lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer olivenolje, delt, pluss mer
  • 4 mellomstore hvitløksfedd, tynne skiver, delt
  • 8 kopper spinat, grovhakket
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 1 kopp hakket løk
  • 1 teskje spisskummenfrø
  • 1/4 teskje røkt paprika
  • 2 bokser á 15 unser kikerter, skylt
  • 5 hermetiske hele tomater, knust
  • 3 kopper (eller mer) grønnsaksbuljong
  • 4 store egg
  • Informasjon om ingredienser: Røkt paprika fås kjøpt i de fleste dagligvarebutikker.

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 1 ss olje i en stor, tykk gryte på middels varme. Når oljen begynner å glitre, tilsett 1 hvitløksfedd. Rør til det begynner å bli gyllent, 1–2 minutter. Ha spinat i gryten. Vend det inn, og krydre med salt og pepper. Kok til spinaten er visnet, men fortsatt lys grønn, 2–3 minutter. Overfør til en middels stor bolle; sett til side. Tørk ut gryten. Varm opp 2 ss olje i samme gryte på middels varme. Når oljen begynner å glitre, tilsett løk og 3 hvitløksfedd. Kok, og rør ofte, til løken er myk, 3–4 minutter. Tilsett spisskummen og paprika; rør til spisskummen er ristet og aromatisk, 1–2 minutter. Tilsett kikerter og tomater; rør for å dekke. Kok til tomatene begynner å karamellisere og kikertene begynner å bli brune, 8–10 minutter. Tilsett 3 kopper buljong; la det småkoke, og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av gryten. Skru ned varmen til middels; la det småkoke, og mos noen av kikertene med baksiden av en skje eller en potetmoser av og til, til sausen er tykk, 15–20 minutter. Vend inn spinaten; la det småkoke for å la smakene blande seg, og tilsett mer buljong i ¼-kopper av gangen hvis det blir for tykt, 8–10 minutter. Hell oljen i en stor, tykk stekepanne til en dybde på ca. 0,5 cm (omtrent ¼ kopp). Varm opp til oljen begynner å glitre. Knekk 2 egg i den varme oljen, med litt mellomrom. Bruk en stor skje og pensle forsiktig eggehvitene (ikke plommene) med oljen til hvitene har stivnet og kantene er sprø, blonder, og gyldne, 2–3 minutter (ikke snu). Krydre eggene med salt og pepper. Overfør til en tallerken og gjenta med de resterende 2 eggene. Fordel kikertgryten i boller og topp hver med et stekt egg.