Fersk ingekake
oppskrift på fersk ingefærkake perfekt for enhver anledning. enkel å lage, med friske ingredienser og deilig smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 4 unser fersk ingefær
- 2. 1 kopp mild molasses
- 3. 1 kopp sukker
- 4. 1 kopp vegetabilsk olje, helst peanøttolje
- 5. 2 ½ kopper mel
- 6. 1 teskje malt kanel
- 7. ½ teskje malt nellik
- 8. ½ teskje malt svart pepper
- 9. 1 kopp vann
- 10. 2 teskjeer natron
- 11. 2 egg, romtempererte
Fremgangsmåte
- 11. Plasser ovnristen i midten av ovnen. Forvarm ovnen til 175°C. Kled en rund kakeform på 23 cm i diameter eller en springform på 24 cm med et stykke bakepapir. Skrell, skjær i skiver og finhakk ingefæren med en kniv (eller bruk et rivjern). Bland sammen sirup, sukker og olje. I en annen bolle, sikt sammen mel, kanel, nellik og svart pepper. Kok opp vannet i en kjele, rør inn natron, og bland deretter det varme vannet inn i sirupblandingen. Rør inn ingefæren. Visp gradvis de tørre ingrediensene inn i røren. Tilsett eggene, og bland videre til alt er godt blandet. Hell røren i den forberedte kakeformen og stek i ca. 1 time, til toppen av kaken spretter lett tilbake når du trykker på den, eller en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. Hvis toppen av kaken blir for brun før den er ferdig, dekk den med et stykke aluminiumsfolie og fortsett stekingen. La kaken avkjøle i minst 30 minutter. Bruk en kniv til å løsne kaken fra kanten av formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.