Brie innbakt i butterdeig med bringebær
Lær hvordan du lager deilige pastry-wrapped brie med friske bringebær. Perfekt som forrett eller snacks, enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp bringebærsyltetøy
- 1/4 kopp ferske eller frosne usøtede bringebær, tint
- 1/2 teskje finhakket fersk rosmarinnål
- 1 ark frossen butterdeig (halvparten av 17,3 unser pakke), tint
- 1 13,2 unser Baby Brie-ost (ca. 15 cm i diameter)
- 1 stort egg, vispet for å blande
- Kjeks og baguetteskiver
- N/A Baguetteskiver
- Druer
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200°C. Rør sammen syltetøy, bær og rosmarin i en liten bolle for å blande. Krydre bærblandingen med pepper. Kjevle ut paideigen på en lett melet overflate til en kvadrat på 30 cm. Skjær av den øverste skorpen på osten; kast skorpen. Plasser osten, uten skorpeside opp, midt på deigen. Skje ut bringebærblandingen over osten. Brett de to motsatte sidene av deigen over osten. Pensle de to gjenværende sidene av deigen med glasur. Brett over osten; trykk sammen sømmene for å forsegle. Pensle deigen med glasur; plasser på et bakepapirkledd stekebrett. Stek osten til deigen er dyp gyldenbrun (toppen av deigen kan sprekke opp), ca. 30 minutter. La den avkjøle i 20 minutter. Plasser den stekte osten på et serveringsfat. Omgi med kjeks, baguetteskiver og druer.
- 2Forvarm ovnen til 200°C. Rør sammen syltetøy, bær og rosmarin i en liten bolle for å blande. Krydre bærblandingen med pepper. Kjevle ut paideigen på en lett melet overflate til en kvadrat på 30 cm. Skjær av den øverste skorpen på osten; kast skorpen. Plasser osten, uten skorpeside opp, midt på deigen. Skje ut bringebærblandingen over osten. Brett de to motsatte sidene av deigen over osten. Pensle de to gjenværende sidene av deigen med glasur. Brett over osten; trykk sammen sømmene for å forsegle. Pensle deigen med glasur; plasser på et bakepapirkledd stekebrett.
- 3Stek osten til deigen er dyp gyldenbrun (toppen av deigen kan sprekke opp), ca. 30 minutter. La den avkjøle i 20 minutter. Plasser den stekte osten på et serveringsfat. Omgi med kjeks, baguetteskiver og druer.